2016-08-10 06:00

2016-08-10 13:35

Allsvensk klubb rycker i Richards

FOTBOLL: "Det är dags att gå vidare"

Enligt initierade källor till NWT har en satsande allsvensk klubb lagt ett bud på Karlstad BK:s anfallare Desmond Richards – något även målkungen själv bekräftar.
– Det är sant. Det vore en bra utmaning för mig och jag vill gå dit om jag får, intygar 21-åringen.

Desmond Richards noterades för 17 mål i fjol och under årets säsong har han bidragit med åtta nätkänningar – trots skadeproblematik.

Något som har fått klubbar högre upp i seriepyramiden att få upp ögonen för den unge målspottaren.

Enligt en säker källa till NWT har ett allsvenskt-lag lämnat ett bud till Karlstad BK för att få loss vindsnabbe Richards.

– Jag har fått mycket erfarenhet här i KBK, men det är dags att gå vidare, verifierar han.

– KBK kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Men jag vill gå dit och prova och de vill ha mig nu, tillägger han.

Problemet för Richards är dock att hans nuvarande klubb håller hårt i honom.

– KBK ville inte acceptera först, men jag tycker att jag ska få gå. Jag hoppas att de släpper mig. Jag har gjort mycket för Karlstad BK och laget. Det skulle även vara bra för klubben att släppa en spelare till en liga högre upp, förklarar den talangfulle 21-åringen.

Enligt uppgifter till tidningen har klubben från Sveriges högsta liga lämnat ett bud på över 100 000 kronor till division 2-laget.

KBK förnekar

Sportchefen i Karlstad BK, Peter Bodin, förnekar dock uppgifterna.

– Det har jag inte hört något om. Sådana diskussioner har vi inte fört. Det finns inget konkret anbud, hävdar Bodin bestämt.

– Desmond har ett kontrakt till den sista november 2017 och han kommer att fullfölja kontraktet. Sedan kan det bli så att vi för en diskussion med en klubb efter säsongen, det vet man aldrig. Men det är en helt annan sak, tillägger han.

Bodin menar att det finns en tredje part i förhandlingarna som komplicerar situationen.

– Vi pratar inte samma språk direkt.

Är det Desmonds agent du pratar om?

– Ja, om det nu är det kan man fråga sig. Jag har i alla fall inte sett något underlag för att han skulle företräda Desmond.

Karlstad BK har en uttalad målsättning att nå Superettan, vilket såklart påverkar klubbens taktik på transfermarknaden.

– Vi har en stabil ekonomi och är inte i behov av att sälja spelare. Men självklart är det ett kvitto på att vi har många bra spelare och det vore konstigt ifall klubbar inte vore intresserade, säger Bodin.

Desmond Richards noterades för 17 mål i fjol och under årets säsong har han bidragit med åtta nätkänningar – trots skadeproblematik.

Något som har fått klubbar högre upp i seriepyramiden att få upp ögonen för den unge målspottaren.

Enligt en säker källa till NWT har ett allsvenskt-lag lämnat ett bud till Karlstad BK för att få loss vindsnabbe Richards.

– Jag har fått mycket erfarenhet här i KBK, men det är dags att gå vidare, verifierar han.

– KBK kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Men jag vill gå dit och prova och de vill ha mig nu, tillägger han.

Problemet för Richards är dock att hans nuvarande klubb håller hårt i honom.

– KBK ville inte acceptera först, men jag tycker att jag ska få gå. Jag hoppas att de släpper mig. Jag har gjort mycket för Karlstad BK och laget. Det skulle även vara bra för klubben att släppa en spelare till en liga högre upp, förklarar den talangfulle 21-åringen.

Enligt uppgifter till tidningen har klubben från Sveriges högsta liga lämnat ett bud på över 100 000 kronor till division 2-laget.

KBK förnekar

Sportchefen i Karlstad BK, Peter Bodin, förnekar dock uppgifterna.

– Det har jag inte hört något om. Sådana diskussioner har vi inte fört. Det finns inget konkret anbud, hävdar Bodin bestämt.

– Desmond har ett kontrakt till den sista november 2017 och han kommer att fullfölja kontraktet. Sedan kan det bli så att vi för en diskussion med en klubb efter säsongen, det vet man aldrig. Men det är en helt annan sak, tillägger han.

Bodin menar att det finns en tredje part i förhandlingarna som komplicerar situationen.

– Vi pratar inte samma språk direkt.

Är det Desmonds agent du pratar om?

– Ja, om det nu är det kan man fråga sig. Jag har i alla fall inte sett något underlag för att han skulle företräda Desmond.

Karlstad BK har en uttalad målsättning att nå Superettan, vilket såklart påverkar klubbens taktik på transfermarknaden.

– Vi har en stabil ekonomi och är inte i behov av att sälja spelare. Men självklart är det ett kvitto på att vi har många bra spelare och det vore konstigt ifall klubbar inte vore intresserade, säger Bodin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.