2016-07-31 22:03

2016-07-31 22:03

Knapp vinst för Nordvärmland

FOTBOLL: Nordvärmland fortsatt obesegrade

Nordvärmland fortsätter sin segersvit efter en vinst mot Sunne, men den satt långt inne. Efter en sämre första halvlek låg Nordvärmland under med 1–2, och det dröjde till den 89:e minuten innan Fredrik Johannesson satte det avgörande 3–2-målet.

Matchinledningen var inte bra från Nordvärmlands håll. Redan i den tredje minuten fick Marko Nikitovic i hemmamålet se sig besegrad efter att Sunnes Karl Olsson tog vara på en felpassning och sköt in ledningsmålet.

Målövertaget höll dock inte i sig alltför länge då kvitteringen kom redan tre minuter senare genom Miralem Malic. Trots målet kom inte hemmalaget in i matchen som man ville med mycket bolltapp och dåligt flyt i sitt passningsspel. Sunne pressade på bra och fick också utdelning ännu en gång genom Jon Jönsson, strax innan halvtidspaus.

Sysslebäckslaget var märkbart frustrerade och missnöjda med sin första halvlek.

– Vi gjorde en väldigt medioker första halvlek, säger Nordvärmlands tränare Mattias Gerke, och fortsätter.

– Det var för dålig rörelse och vi tappade för mycket boll. Vi är absolut inte nöjda med den första halvleken.

Efter pausvilan såg det bättre ut från Nordvärmlands håll och man kunde etablera ett bra tryck på ett bortalag som började tröttna allt mer. Det rådande spelövertaget och några lyckade byten innebar också att man fick in ett 2–2 mål i den 74:e minuten av Ljubisa Vukelja.

Det såg dock ut som att det inte skulle bli fler mål i matchen och ett första poängtapp i serien för Nordvärmland, men så blev inte fallet.

Avgjorde i slutminuterna

I den 89:e minuten slog hemmalaget en djupledsboll som landade framför Fredrik Johannesson som därmed fick chansen att avgöra på ett friläge. Han tog tillvara på möjligheten och lyfte bollen över Dan Lewin i Sunnes mål. Målet innebar 3–2 och en fortsatt segersvit för Nordvärmland som håller undan för FBK i serietoppen.

– Vi gjorde en betydligt bättre andra halvlek. Som serien ser ut är varje poäng viktig, konstaterar Gerke och syftar på toppstriden med FBK.

– Det kanske inte var helt rättvist, Sunne gjorde en riktigt bra match, men det var en väldigt skön seger.

Matchinledningen var inte bra från Nordvärmlands håll. Redan i den tredje minuten fick Marko Nikitovic i hemmamålet se sig besegrad efter att Sunnes Karl Olsson tog vara på en felpassning och sköt in ledningsmålet.

Målövertaget höll dock inte i sig alltför länge då kvitteringen kom redan tre minuter senare genom Miralem Malic. Trots målet kom inte hemmalaget in i matchen som man ville med mycket bolltapp och dåligt flyt i sitt passningsspel. Sunne pressade på bra och fick också utdelning ännu en gång genom Jon Jönsson, strax innan halvtidspaus.

Sysslebäckslaget var märkbart frustrerade och missnöjda med sin första halvlek.

– Vi gjorde en väldigt medioker första halvlek, säger Nordvärmlands tränare Mattias Gerke, och fortsätter.

– Det var för dålig rörelse och vi tappade för mycket boll. Vi är absolut inte nöjda med den första halvleken.

Efter pausvilan såg det bättre ut från Nordvärmlands håll och man kunde etablera ett bra tryck på ett bortalag som började tröttna allt mer. Det rådande spelövertaget och några lyckade byten innebar också att man fick in ett 2–2 mål i den 74:e minuten av Ljubisa Vukelja.

Det såg dock ut som att det inte skulle bli fler mål i matchen och ett första poängtapp i serien för Nordvärmland, men så blev inte fallet.

Avgjorde i slutminuterna

I den 89:e minuten slog hemmalaget en djupledsboll som landade framför Fredrik Johannesson som därmed fick chansen att avgöra på ett friläge. Han tog tillvara på möjligheten och lyfte bollen över Dan Lewin i Sunnes mål. Målet innebar 3–2 och en fortsatt segersvit för Nordvärmland som håller undan för FBK i serietoppen.

– Vi gjorde en betydligt bättre andra halvlek. Som serien ser ut är varje poäng viktig, konstaterar Gerke och syftar på toppstriden med FBK.

– Det kanske inte var helt rättvist, Sunne gjorde en riktigt bra match, men det var en väldigt skön seger.

  • Oskar Persson Ed

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.