2016-07-15 15:35

2016-07-15 15:36

"Han är vårt huvudspår"

FOTBOLL: United och FBK kan byta målvakt

När Mirhad Abdijanovic aviserade att han trappar ner sin satsning skapade det huvudbry för Carlstad United – men nu kan målvaktsdilemmat vara på väg att lösas.
– Semir Lakota är vårt huvudspår nu, säger sportgruppens Tobias Johansson.

Under säsongsinledningen har målvaktskollegorna Mathias Karlsson och Mirhad Abdijanovic delat på matcherna, men sedan den sistnämnde lämnat har en vakant plats uppstått. Den primära tanken var att Forshagas burväktare Robin Bengtsson skulle bli Mirhads ersättare.

– Robin tränade med oss innan säsongen. Men vi kände att det helt enkelt var tre för bra målvakter att ha samtidigt och Robin ville stå mycket, så det var bättre att han körde i Forshaga. Vi ville knyta upp Robin nu i stället, men han har tackat nej, konstaterar Tobias Johansson, medlem i sportgruppen, tillika assisterande tränare i United.

”Lite utelämnade”

Bosniske Abdijanovic blev i dagarna klar för den lokala konkurrenten FBK Karlstad och eventuellt är det från division 3-laget som United kan hitta sin nye målvakt.

– Semir Lakota är vårt huvudspår nu. Vi är lite utelämnade när vi bara har en målvakt och vi behöver lösa det så snabbt som möjligt. Sedan är det ju såklart skönt att vi tar serieuppehåll efter matchen mot Västerås, förklarar Johansson.

FBK hämtade in Lakota från Bosna 92 tidigare under säsongen och redan under onsdagen flaggade klubben för att keepern kan komma att lämna för ett lag högre upp i seriepyramiden.

– Han kommer att stå våra två första matcher i höst. Fram tills den 1 augusti. Han har varit en nyckelspelare för oss hela våren, men är också en ung spelare med målsättningen att spela högre upp än division 3. Något han definitivt också bör göra. Vart han hamnar lär bli klart inom kort, skrev FBK på sin facebooksida.

Skadebekymmer

Carlstad United har haft omfattande skadebekymmer på tongivande spelare. Kvartetten Simon Molander, Oscar Lander, John Stenberg och Sebastian Carlsson är fortsatt indisponibla. Samt Jesper Karlsson som är avstängd till helgens match mot Västerås SK – där den svenske Celtic-ikonen Johan Mjällby är manager.

Det irakiska nyförvärvet Abdullah Hameed kommer inte heller att medverka på Tingvalla under lördagen och troligen inte heller den nygamle spelaren Gustav Johansson. 20-åringen lär inte hinna bli överskriven från sin portugisiska klubb Estoril i tid till matchstart klockan 16.

Två som däremot kan göra säsongsdebut i bataljen mot tabellfyran är Eric Jernberg och ex-allsvenske Jonas Olsson.

– De är bägge aktuella för att vara med i truppen och sitta på bänken, berättar Johansson.

Den senaste tiden har även Hertzögaduon Dawood Bethio Yako och utlånade Ted Åhlund tränat med division 1-laget. Den sistnämnde kommer att förstärka Uniteds trupp efter uppehållet som slutar den 20 augusti.

Även Tobias Johansson lagkamrat i Åmålslaget Viken, Hossam Kaawach, har tränat med laget – men är inte aktuell för en övergång i nuläget.

Under säsongsinledningen har målvaktskollegorna Mathias Karlsson och Mirhad Abdijanovic delat på matcherna, men sedan den sistnämnde lämnat har en vakant plats uppstått. Den primära tanken var att Forshagas burväktare Robin Bengtsson skulle bli Mirhads ersättare.

– Robin tränade med oss innan säsongen. Men vi kände att det helt enkelt var tre för bra målvakter att ha samtidigt och Robin ville stå mycket, så det var bättre att han körde i Forshaga. Vi ville knyta upp Robin nu i stället, men han har tackat nej, konstaterar Tobias Johansson, medlem i sportgruppen, tillika assisterande tränare i United.

”Lite utelämnade”

Bosniske Abdijanovic blev i dagarna klar för den lokala konkurrenten FBK Karlstad och eventuellt är det från division 3-laget som United kan hitta sin nye målvakt.

– Semir Lakota är vårt huvudspår nu. Vi är lite utelämnade när vi bara har en målvakt och vi behöver lösa det så snabbt som möjligt. Sedan är det ju såklart skönt att vi tar serieuppehåll efter matchen mot Västerås, förklarar Johansson.

FBK hämtade in Lakota från Bosna 92 tidigare under säsongen och redan under onsdagen flaggade klubben för att keepern kan komma att lämna för ett lag högre upp i seriepyramiden.

– Han kommer att stå våra två första matcher i höst. Fram tills den 1 augusti. Han har varit en nyckelspelare för oss hela våren, men är också en ung spelare med målsättningen att spela högre upp än division 3. Något han definitivt också bör göra. Vart han hamnar lär bli klart inom kort, skrev FBK på sin facebooksida.

Skadebekymmer

Carlstad United har haft omfattande skadebekymmer på tongivande spelare. Kvartetten Simon Molander, Oscar Lander, John Stenberg och Sebastian Carlsson är fortsatt indisponibla. Samt Jesper Karlsson som är avstängd till helgens match mot Västerås SK – där den svenske Celtic-ikonen Johan Mjällby är manager.

Det irakiska nyförvärvet Abdullah Hameed kommer inte heller att medverka på Tingvalla under lördagen och troligen inte heller den nygamle spelaren Gustav Johansson. 20-åringen lär inte hinna bli överskriven från sin portugisiska klubb Estoril i tid till matchstart klockan 16.

Två som däremot kan göra säsongsdebut i bataljen mot tabellfyran är Eric Jernberg och ex-allsvenske Jonas Olsson.

– De är bägge aktuella för att vara med i truppen och sitta på bänken, berättar Johansson.

Den senaste tiden har även Hertzögaduon Dawood Bethio Yako och utlånade Ted Åhlund tränat med division 1-laget. Den sistnämnde kommer att förstärka Uniteds trupp efter uppehållet som slutar den 20 augusti.

Även Tobias Johansson lagkamrat i Åmålslaget Viken, Hossam Kaawach, har tränat med laget – men är inte aktuell för en övergång i nuläget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.