2016-07-13 06:00

2016-07-13 06:00

Qassem irakisk landslagsman

FOTBOLL: "Alltid kommer vara stolt över"

Efter tio år återvände Mohammed Qassem till sitt gamla hemland – och fick dra på sig den irakiska landslagströjan.
FBK-talangen noterades för tre U19-landskamper och gjorde mål direkt i debuten.

Qassem fick chansen i ungdomslandslaget redan i den första matchen mot det inhemska klubblaget Peshmerga och gjorde det med bravur. 19-åringen noterades för 1–0-målet i mötet, som landslaget sedermera vann med 4–1.

Anfallaren hoppade sedan in i ytterligare två matcher, mot Braiti och sedan mot Peshmerga igen.

Laget tränade sent på kvällen då lägret sammanföll med den muslimska fastemånaden ramadan.

– Vi tränade en gång om dagen på kvällen. Detta på grund av att vi fastade under för- och eftermiddagen, säger Qassem till FBK:s hemsida.

– En upplevelse jag kommer ta med livet ut, speciellt när det gick så bra. Det är något jag för alltid kommer vara stolt över, konstaterar stortalangen, som nu är hemma igen för spel med division 3-laget FBK Karlstad.

Mohammeds pappa, Qassem Amin, var under sin aktiva karriär landslagsmålvakt i Irak.

Qassem fick chansen i ungdomslandslaget redan i den första matchen mot det inhemska klubblaget Peshmerga och gjorde det med bravur. 19-åringen noterades för 1–0-målet i mötet, som landslaget sedermera vann med 4–1.

Anfallaren hoppade sedan in i ytterligare två matcher, mot Braiti och sedan mot Peshmerga igen.

Laget tränade sent på kvällen då lägret sammanföll med den muslimska fastemånaden ramadan.

– Vi tränade en gång om dagen på kvällen. Detta på grund av att vi fastade under för- och eftermiddagen, säger Qassem till FBK:s hemsida.

– En upplevelse jag kommer ta med livet ut, speciellt när det gick så bra. Det är något jag för alltid kommer vara stolt över, konstaterar stortalangen, som nu är hemma igen för spel med division 3-laget FBK Karlstad.

Mohammeds pappa, Qassem Amin, var under sin aktiva karriär landslagsmålvakt i Irak.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.