2016-07-02 16:50

2016-07-02 16:52

Tung förlust för Qbik

FOTBOLL: Qbik-Limhamn Bunkeflo 1-3

Under lördagen gästades Qbik av tuffast möjliga motstånd. Serieledarna Limhamn Bunkeflo kom på besök och tog med sig alla tre poängen hem till Skåne.

Hemmalaget inledde matchen bra och försökte hota Limhamns backlinje i djupled. Serieledarna uppträdde inte som ett topplag i inledningen men Qbik saknade kvalitet i de avgörande passningarna. Efter 17 minuter kom kallduschen, straff för Limhamn och ett noll till gästerna. Baklängesmålet tog udden av Qbiks fina spel och bara tio minuter senare utökades ledningen till två noll efter ett vackert anfall.

Precis före halvtid kom ett av få farliga lägen för Qbik när snabbe yttern Erica Eriksson sprang sig fri. Avslutet var dessvärre tamt och det var inga problem för målvakten att greppa skottet.

– Jag var tvungen att avsluta med fel fot. Men det var ett bra läge och det borde ha varit mål där, säger, Erica Eriksson.

Uppryckning i halvtid

I Andra halvlek lyfte Qbik upp spelet och skapade några halvchanser. Men precis som i första halvlek slarvades det för mycket när de avgörande lägena dök upp. Hemmalaget sprang offside ett antal gånger i bra lägen och många passningar rann iväg för långt för anfallarna. Tillslut kom ändå reduceringen, Hanna Terrys långskott överraskade Limhamns målvakt och bollen borrade sig in i nätet. Hemmalaget jobbade hårt för en kvittering men Limhamns försvar gjorde en stabil insats.

Snöplig avslutning

I den 83:e minuten fick Qbik ett gyllene läge att kvittera. Inbytte Amanda Jansson blev fri men lyckades inte överlista målvakten. Bara minuten senare släcktes hemmalagets förhoppningar om att få med sig några poäng. Målvakten Nora Abolins halkade oturligt vid en inspark vilket gav Limhamns anfallare öppet mål.

– Väldigt synd om Nora, och naturligtvis extra surt när vi hade ett så bra läge att kvittera precis innan. Men jag är helt övertygad om att vi kommer börja ta fler poäng om vi fortsätter jobba hårt, avslutar Eriksson.

Hemmalaget inledde matchen bra och försökte hota Limhamns backlinje i djupled. Serieledarna uppträdde inte som ett topplag i inledningen men Qbik saknade kvalitet i de avgörande passningarna. Efter 17 minuter kom kallduschen, straff för Limhamn och ett noll till gästerna. Baklängesmålet tog udden av Qbiks fina spel och bara tio minuter senare utökades ledningen till två noll efter ett vackert anfall.

Precis före halvtid kom ett av få farliga lägen för Qbik när snabbe yttern Erica Eriksson sprang sig fri. Avslutet var dessvärre tamt och det var inga problem för målvakten att greppa skottet.

– Jag var tvungen att avsluta med fel fot. Men det var ett bra läge och det borde ha varit mål där, säger, Erica Eriksson.

Uppryckning i halvtid

I Andra halvlek lyfte Qbik upp spelet och skapade några halvchanser. Men precis som i första halvlek slarvades det för mycket när de avgörande lägena dök upp. Hemmalaget sprang offside ett antal gånger i bra lägen och många passningar rann iväg för långt för anfallarna. Tillslut kom ändå reduceringen, Hanna Terrys långskott överraskade Limhamns målvakt och bollen borrade sig in i nätet. Hemmalaget jobbade hårt för en kvittering men Limhamns försvar gjorde en stabil insats.

Snöplig avslutning

I den 83:e minuten fick Qbik ett gyllene läge att kvittera. Inbytte Amanda Jansson blev fri men lyckades inte överlista målvakten. Bara minuten senare släcktes hemmalagets förhoppningar om att få med sig några poäng. Målvakten Nora Abolins halkade oturligt vid en inspark vilket gav Limhamns anfallare öppet mål.

– Väldigt synd om Nora, och naturligtvis extra surt när vi hade ett så bra läge att kvittera precis innan. Men jag är helt övertygad om att vi kommer börja ta fler poäng om vi fortsätter jobba hårt, avslutar Eriksson.

  • Markus Strömberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.