2016-07-02 06:00

2016-07-02 10:20

Islands sak är vår

EM-PANELEN

Det påstås att legendaren ”Bobby” Charlton härom dagen fick en fråga om Englands världsmästare 1966 skulle ha vunnit mot Island. ”Ja, med 1–0”, svarade Charlton. ”Inte med större siffror?”, undrade journalisten. ”Nej, du vet, vi är ju alla runt 70”, förklarade Sir Robert.

Dave Mosson

Kan Island även slå Frankrike?

– Ja, med det flow som Island har är det fullt möjligt. Men Frankrike blir en betydligt tuffare uppgift än vad England var. Engelsmännen såg ut att vara väldigt tröttkörda.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Nästan omöjligt att svara på. Efter Capello och Svennis ville England satsa engelskt, men nu vet jag inte om man ska fortsätta så eller försöka få in nya influenser utifrån. Tycker att Hodgson och hans lag presterat hyggligt ända fram tills det verkligen gällde. När nu Gareth Southgate inte verkar känna sig tillräckligt mogen för uppgiften skulle jag gärna se att Glenn Hoddle fick en ny chans.

Håller domarna hög EM-klass?

– Det har varit väldigt varierande insatser, men till stor del har domarna skött sig hyggligt. De har i alla fall varit mycket bättre än gräsmattorna. Domarna har det inte lätt och fotbollen ligger efter många andra sporter när det gäller teknik och kommunikation. Under EM har det framför allt varit en del straffsituationer som diskuterats och jag tycker det är väldigt konstigt att de assisterande domare som finns på kortlinjerna inte är mer aktiva och stöttande.

Frida Broström

Kan Island även slå Frankrike?

– Nej, det tror jag inte. Nu tar det stopp för det isländska lyckoruset. Frankrike är alltför bra för Island. Men självklart hoppas jag att islänningarna tar sig till semifinal.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Jag har ingen koll alls på den frågan. Men det kanske vore bra att välja en utländsk förbundskapten igen. Engelsmännen är alltid så kaxiga och tror att landslaget ska långt i alla mästerskap, men så åker de ut ganska tidigt.

Håller domarna hög EM-klass?

– Ja, det har inte varit några större misstag och absolut inga jättekatastrofer. Dessutom har de flesta matcherna varit ganska snälla. Jag tycker det är bra med flera assisterande domare som stöttar huvuddomarna, även om det samarbetet nog skulle kunna utvecklas ännu mer. Det vore kul om Jonas Eriksson fick en semifinal eller finalen.

Eric Jernberg

Kan Island även slå Frankrike?

– Ja, Island har inte bara ett bra försvars- och lagspel, utan även spetskompetens. Birkir Bjarnarsson är en av de bästa spelarna i hela EM så här långt och även Ragnar Sigurdsson är riktigt bra. Men det blir tufft i kvartsfinalen. Frankrike är lite individuellt skickligare än England. Vore fantastiskt kul om Island vann igen.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Jag bryr mig inte så mycket om Premier league eller engelsk landslagsfotboll. Tror inte det hjälper deras landslag med en utländsk förbundskapten, spelarna är inte tillräckligt bra. Hoppet står till den unga generationen och det vore kul att se David Beckham som förbundskapten. Han var en av mina idoler.

Håller domarna hög EM-klass?

– Ja, jag tittade en del på Copa América och där var det rena katastrofen. EM-domarna har överlag varit bra. Det har varit en del straffdiskussioner och många smågrejer, men misstagen är få. Att döma för hög spark på Marcus Berg mot Belgien var väl en avgörande miss, men domarna har en svår uppgift. Själv skulle jag inte vilja vara domare.

Dave Mosson

Kan Island även slå Frankrike?

– Ja, med det flow som Island har är det fullt möjligt. Men Frankrike blir en betydligt tuffare uppgift än vad England var. Engelsmännen såg ut att vara väldigt tröttkörda.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Nästan omöjligt att svara på. Efter Capello och Svennis ville England satsa engelskt, men nu vet jag inte om man ska fortsätta så eller försöka få in nya influenser utifrån. Tycker att Hodgson och hans lag presterat hyggligt ända fram tills det verkligen gällde. När nu Gareth Southgate inte verkar känna sig tillräckligt mogen för uppgiften skulle jag gärna se att Glenn Hoddle fick en ny chans.

Håller domarna hög EM-klass?

– Det har varit väldigt varierande insatser, men till stor del har domarna skött sig hyggligt. De har i alla fall varit mycket bättre än gräsmattorna. Domarna har det inte lätt och fotbollen ligger efter många andra sporter när det gäller teknik och kommunikation. Under EM har det framför allt varit en del straffsituationer som diskuterats och jag tycker det är väldigt konstigt att de assisterande domare som finns på kortlinjerna inte är mer aktiva och stöttande.

Frida Broström

Kan Island även slå Frankrike?

– Nej, det tror jag inte. Nu tar det stopp för det isländska lyckoruset. Frankrike är alltför bra för Island. Men självklart hoppas jag att islänningarna tar sig till semifinal.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Jag har ingen koll alls på den frågan. Men det kanske vore bra att välja en utländsk förbundskapten igen. Engelsmännen är alltid så kaxiga och tror att landslaget ska långt i alla mästerskap, men så åker de ut ganska tidigt.

Håller domarna hög EM-klass?

– Ja, det har inte varit några större misstag och absolut inga jättekatastrofer. Dessutom har de flesta matcherna varit ganska snälla. Jag tycker det är bra med flera assisterande domare som stöttar huvuddomarna, även om det samarbetet nog skulle kunna utvecklas ännu mer. Det vore kul om Jonas Eriksson fick en semifinal eller finalen.

Eric Jernberg

Kan Island även slå Frankrike?

– Ja, Island har inte bara ett bra försvars- och lagspel, utan även spetskompetens. Birkir Bjarnarsson är en av de bästa spelarna i hela EM så här långt och även Ragnar Sigurdsson är riktigt bra. Men det blir tufft i kvartsfinalen. Frankrike är lite individuellt skickligare än England. Vore fantastiskt kul om Island vann igen.

Vem blir ny engelsk förbundskapten?

– Jag bryr mig inte så mycket om Premier league eller engelsk landslagsfotboll. Tror inte det hjälper deras landslag med en utländsk förbundskapten, spelarna är inte tillräckligt bra. Hoppet står till den unga generationen och det vore kul att se David Beckham som förbundskapten. Han var en av mina idoler.

Håller domarna hög EM-klass?

– Ja, jag tittade en del på Copa América och där var det rena katastrofen. EM-domarna har överlag varit bra. Det har varit en del straffdiskussioner och många smågrejer, men misstagen är få. Att döma för hög spark på Marcus Berg mot Belgien var väl en avgörande miss, men domarna har en svår uppgift. Själv skulle jag inte vilja vara domare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.