2016-07-02 20:18

2016-07-03 20:19

Carlstad United tog poäng mot serieledaren

FOTBOLL: Brommapojkarna–Carlstad United 2–2

Carlstad United revanscherade sig från förra omgångens 0–7-förlust när Karlstadslaget hämtade upp 2–0-underläget mot tabellettan Brommapojkarna och fick med sig en pinne hem till Värmland.
– Det finns mycket bra saker att ta med, säger tränaren David Ekelund.

Matchbilden såg ut på det vis man på förhand räknat med. Brommapojkarna var det spelförande laget, medan värmlänningarna förlitade sig på snabba spelvändningar. Ett revanschsuget United kom ut med hög fart och skapade farliga chanser redan från start, dock utan någon större lycka.

20 minuter in i matchen hade hemmalaget kopplat ett järngrepp om motståndarna och pressade tillbaka dem rejält, vilket även ledde till matchens första mål. Stockholmslaget slog ett inlägg från kanten som styrdes in via stolpen och gav 1–0.

Hemmalaget fortsatte att styra spelet och lyfte in bollar i Uniteds straffområde. I den 38:e minuten utökade stockholmarna ledningen efter att ha tagit gästerna på sängen. En snabbt slagen frispark överraskade försvaret och nickades in bakom Mathias Karlsson i målet.

– Jag såg direkt på killarna att de inte gav upp efter 2–0. Attityden och kroppsspråket visade att de hade kvar att ge, säger Ekelund.

Tog sig tillbaka

I första halvleks absoluta slutskede blev United tilldelade en frispark på offensiv planhalva. De lyfte upp hela laget, och efter lite kalabalik hamnade Andre Järnbergs frispark i mål efter en styrning av Stefan Jadnert.

Den andra akten speglade slutet på den föregående, gästerna kom ut på ett övertygande sätt innan Brommapojkarna tog tillbaka matchen.

Med en kvart kvar av matchen inledde värmlänningarna en ordentlig forcering för att utjämna ställningen och i den 83:e kom kvitteringen efter en snabb spelvändning av Claes Nyman.

– Vi vet att vi kan prestera såhär bra när allt klaffar, det ger oss mycket självförtroende framöver.

Matchbilden såg ut på det vis man på förhand räknat med. Brommapojkarna var det spelförande laget, medan värmlänningarna förlitade sig på snabba spelvändningar. Ett revanschsuget United kom ut med hög fart och skapade farliga chanser redan från start, dock utan någon större lycka.

20 minuter in i matchen hade hemmalaget kopplat ett järngrepp om motståndarna och pressade tillbaka dem rejält, vilket även ledde till matchens första mål. Stockholmslaget slog ett inlägg från kanten som styrdes in via stolpen och gav 1–0.

Hemmalaget fortsatte att styra spelet och lyfte in bollar i Uniteds straffområde. I den 38:e minuten utökade stockholmarna ledningen efter att ha tagit gästerna på sängen. En snabbt slagen frispark överraskade försvaret och nickades in bakom Mathias Karlsson i målet.

– Jag såg direkt på killarna att de inte gav upp efter 2–0. Attityden och kroppsspråket visade att de hade kvar att ge, säger Ekelund.

Tog sig tillbaka

I första halvleks absoluta slutskede blev United tilldelade en frispark på offensiv planhalva. De lyfte upp hela laget, och efter lite kalabalik hamnade Andre Järnbergs frispark i mål efter en styrning av Stefan Jadnert.

Den andra akten speglade slutet på den föregående, gästerna kom ut på ett övertygande sätt innan Brommapojkarna tog tillbaka matchen.

Med en kvart kvar av matchen inledde värmlänningarna en ordentlig forcering för att utjämna ställningen och i den 83:e kom kvitteringen efter en snabb spelvändning av Claes Nyman.

– Vi vet att vi kan prestera såhär bra när allt klaffar, det ger oss mycket självförtroende framöver.