2016-06-19 19:25

2016-06-19 19:25

KBK missade allt

FOTBOLL: KBK snuvade på poängen efter 0–1

Karlstad BK tog emot Kortedala hemma på Våxnäs IP i en match där hemmalaget direkt tog kontrollen. Gästerna som endast kom med elva spelare och inte en enda avbytare gick länge på knäna – innan den avgörande kontringen.

Karlstad BK har haft en bra period den senaste tiden efter en svajig säsongsinledning kantad av skador. Med DM-vinsten över Sifhälla i färskt minne och ett återfått självförtroende fick sig KBK en rejäl tankeställare.

Första halvleken spelade hemmalaget till sig ett par målchanser men någon nätkänning blev det inte.

Lågt tempo

Kortedala utan avbytare hade en defensiv laguppställning och spelade i princip med en sexbackslinje.

– Med en tunn trupp och spelare som var sämre tränade än KBK:s spelare var planen att dra ner tempot och försöka på omställningar, säger Kortedalas tränare, Sefik Bozdag.

Bortalaget hade inte mycket offensivt. Stundtals såg spelarna uppgivna ut mot ett KBK som var snabbare och starkare. Andra halvleken började som den första slutade – med hemmalags dominans på mittfältet.

Uteblivna mål

Kortedala var rejält slutkörda tidigt i andra halvlek, men lyckades via bra målvaktsspel och mindre bra KBK avslut, att hålla ställningen jämn. Det var, och hade varit spel mot ett mål när det plötsligt slogs en långboll från gästernas backlinje till en bortglömd och således fri Jihad Nashabat, som tog tillfället i akt och avgjorde i 71:e minuten.

– Backarna var fokuserade framåt och tänkte inte på Nashabat som låg kvar, säger KBK:s tränare, Paul Olausson.

KBK flyttade på slutet upp laget men lyckades trots ett dussin bra målchanser sista 20 minuterna inte att sätta bollen i mål.

Karlstad BK har haft en bra period den senaste tiden efter en svajig säsongsinledning kantad av skador. Med DM-vinsten över Sifhälla i färskt minne och ett återfått självförtroende fick sig KBK en rejäl tankeställare.

Första halvleken spelade hemmalaget till sig ett par målchanser men någon nätkänning blev det inte.

Lågt tempo

Kortedala utan avbytare hade en defensiv laguppställning och spelade i princip med en sexbackslinje.

– Med en tunn trupp och spelare som var sämre tränade än KBK:s spelare var planen att dra ner tempot och försöka på omställningar, säger Kortedalas tränare, Sefik Bozdag.

Bortalaget hade inte mycket offensivt. Stundtals såg spelarna uppgivna ut mot ett KBK som var snabbare och starkare. Andra halvleken började som den första slutade – med hemmalags dominans på mittfältet.

Uteblivna mål

Kortedala var rejält slutkörda tidigt i andra halvlek, men lyckades via bra målvaktsspel och mindre bra KBK avslut, att hålla ställningen jämn. Det var, och hade varit spel mot ett mål när det plötsligt slogs en långboll från gästernas backlinje till en bortglömd och således fri Jihad Nashabat, som tog tillfället i akt och avgjorde i 71:e minuten.

– Backarna var fokuserade framåt och tänkte inte på Nashabat som låg kvar, säger KBK:s tränare, Paul Olausson.

KBK flyttade på slutet upp laget men lyckades trots ett dussin bra målchanser sista 20 minuterna inte att sätta bollen i mål.

  • Julius Thornquist