2016-05-24 13:34

2016-05-24 13:37

"Tufft – mår dåligt"

FOTBOLL: Sparkade Qbik-tränaren om sina känslor

På måndagen kom beskedet. Qbik sparkar tränaren Ronny Spjuth efter bara sex omgångar.
– Det har varit ett tufft dygn. Jag mår dåligt. Verkligen. Under 25 år som fotbollsledare har jag aldrig fått sparken, säger Spjuth.

Qbik har som mål att nå Allsvenskan inom två år men efter sex omgångar parkerar laget på näst sista plats i Elitettan. En svår missräkning.

Blev du överraskad när du fick beskedet?

– Nej. Samtalet kom i går (måndag) men jag har fått signaler från styrelsen tidigare.

Besviken på Qbik?

– Nej, de har tagit beslutet och får stå för det. Jag ville fortsätta och hade gärna sett att de hade haft mer tålamod. Jag har jobbat som ett djur och lagt ner hela min själ och verkligen gett järnet.

Vad gick snett?

– Jag var ny som tränare och vi hade många nya i laget. Vi fick inte till kemin på planen och hade svårt att få till det i centrallinjen på grund av skador. Men jag upplever att jag hade tjejernas förtroende och stämningen var god. Jag kommer att behålla kontakten med några av tjejerna.

Enligt Spjuth fick han redan under tisdagen erbjudanden om andra tränaruppdrag.

– Men nu vill jag landa, söka ny motivation och lägga krutet på familjen. Det blir ingen fotboll i sommar. Det som har hänt tar massor av energi.

Till vardags arbetar Spjuth som instruktör på fotbollsgymnasiet i Karlstad. Han har tränat Qbik tidigare, 1999 till 2002.

Qbik har som mål att nå Allsvenskan inom två år men efter sex omgångar parkerar laget på näst sista plats i Elitettan. En svår missräkning.

Blev du överraskad när du fick beskedet?

– Nej. Samtalet kom i går (måndag) men jag har fått signaler från styrelsen tidigare.

Besviken på Qbik?

– Nej, de har tagit beslutet och får stå för det. Jag ville fortsätta och hade gärna sett att de hade haft mer tålamod. Jag har jobbat som ett djur och lagt ner hela min själ och verkligen gett järnet.

Vad gick snett?

– Jag var ny som tränare och vi hade många nya i laget. Vi fick inte till kemin på planen och hade svårt att få till det i centrallinjen på grund av skador. Men jag upplever att jag hade tjejernas förtroende och stämningen var god. Jag kommer att behålla kontakten med några av tjejerna.

Enligt Spjuth fick han redan under tisdagen erbjudanden om andra tränaruppdrag.

– Men nu vill jag landa, söka ny motivation och lägga krutet på familjen. Det blir ingen fotboll i sommar. Det som har hänt tar massor av energi.

Till vardags arbetar Spjuth som instruktör på fotbollsgymnasiet i Karlstad. Han har tränat Qbik tidigare, 1999 till 2002.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.