2016-05-01 19:08

2016-05-01 19:08

Viljelöst Skoghall föll i länsderbyt

FOTBOLL: "Det sämsta vi presterat i år"

Ett etablerat hemmalag mot en hungrig nykomling. Trailern bådade gott men själva huvudakten lämnade en del att önska.
Underskattning eller ej, Skoghall kom inte alls upp i den nivå som kan krävas medan Töcksfors spelade smart och stängde ner de ytor som fanns mot ett frustrerat hemmalag.

Första 45 skulle man kunna trott att det var gästande Töcksfors som var det etablerade laget i div 1 Norra Götaland. Hemmalaget uppträdde både håglöst och ängsligt och tillät gästerna att styra spelet större delen av halvleken.

I elfte minuten kom också ledningsmålet, om än lite turligt, då en studsande boll från foten på Johanna Olsson ställde Ebba Sandström i Skoghallsmålet. Gästerna, som kom till söndagens möte efter två inledande storförluster, fick ny energi efter målet och fortsatte att trycka på mot hemmamålet.

– Första halvlek var vi inte med alls, det var det sämsta vi presterat i år. Töcksfors var mycket bättre än oss och var både etta, tvåa och trea på varje boll, säger Jan-Olof Edgren, tränare i Skoghall.

”Som en kalldusch”

Efter ca en halvtimmes spel började Skoghall ta över mer av spelet men utan att skapa några riktigt farliga chanser. I stället kunde gästerna kontra in 0–2 då Sanna Nerstrand snyggt rullade bollen förbi tidigare nämnda Sandström.

– 0–2 kom som en kalldusch men vi ska inte behöva hamna där överhuvudtaget. Första halvlek är det sämsta vi presterat i år.

Scenförändring i andra

Hemmalaget såg betydligt starkare ut i andra halvlek, men en kombination av oskärpa i avsluten och effektivt försvarsspel från de rödklädda hindrade dem från utdelning.

– I andra dominerade vi spelet men kunde inte göra mål. Vi fastnade på högerkanten och försökte göra samma sak hela tiden. Det blev en tydlig frustration.

I 75:e minuten lyckades till slut ändå kapten Caiza Stålheim spräcka hemmanollan när hon nickade in reduceringen på hörna.

Skoghall fortsatte sedan att trycka på men närmare än så kom inte hemmalaget.

– Det var ingen som höjde sig över någon annan i dag. Totalt sett var Töcksfors hetare än oss och det lönade sig för dem. Ett derby är ett derby och de var hungrigare på att vinna. Det går inte att bara ställa ut skorna och lita på att någon annan ska göra jobbet.

Både Skoghall och Töcksfors har nu en seger på tre matcher och kampen om vem som är bäst i länet i div 1 går vidare.

Första 45 skulle man kunna trott att det var gästande Töcksfors som var det etablerade laget i div 1 Norra Götaland. Hemmalaget uppträdde både håglöst och ängsligt och tillät gästerna att styra spelet större delen av halvleken.

I elfte minuten kom också ledningsmålet, om än lite turligt, då en studsande boll från foten på Johanna Olsson ställde Ebba Sandström i Skoghallsmålet. Gästerna, som kom till söndagens möte efter två inledande storförluster, fick ny energi efter målet och fortsatte att trycka på mot hemmamålet.

– Första halvlek var vi inte med alls, det var det sämsta vi presterat i år. Töcksfors var mycket bättre än oss och var både etta, tvåa och trea på varje boll, säger Jan-Olof Edgren, tränare i Skoghall.

”Som en kalldusch”

Efter ca en halvtimmes spel började Skoghall ta över mer av spelet men utan att skapa några riktigt farliga chanser. I stället kunde gästerna kontra in 0–2 då Sanna Nerstrand snyggt rullade bollen förbi tidigare nämnda Sandström.

– 0–2 kom som en kalldusch men vi ska inte behöva hamna där överhuvudtaget. Första halvlek är det sämsta vi presterat i år.

Scenförändring i andra

Hemmalaget såg betydligt starkare ut i andra halvlek, men en kombination av oskärpa i avsluten och effektivt försvarsspel från de rödklädda hindrade dem från utdelning.

– I andra dominerade vi spelet men kunde inte göra mål. Vi fastnade på högerkanten och försökte göra samma sak hela tiden. Det blev en tydlig frustration.

I 75:e minuten lyckades till slut ändå kapten Caiza Stålheim spräcka hemmanollan när hon nickade in reduceringen på hörna.

Skoghall fortsatte sedan att trycka på men närmare än så kom inte hemmalaget.

– Det var ingen som höjde sig över någon annan i dag. Totalt sett var Töcksfors hetare än oss och det lönade sig för dem. Ett derby är ett derby och de var hungrigare på att vinna. Det går inte att bara ställa ut skorna och lita på att någon annan ska göra jobbet.

Både Skoghall och Töcksfors har nu en seger på tre matcher och kampen om vem som är bäst i länet i div 1 går vidare.