2016-04-17 19:54

2016-04-17 19:54

Lindqvist dominant i Skoghalls seger

FOTBOLL: "Vi vill strida i toppen"

Skoghalls damer vann premiärmatchen i Division 1 Norra Götaland mot Vallen med övertygande 4–2 hemma på Mörmon. Segerorganisatör blev forwarden Ida Lindqvist som med ett kanonmål och en helgjuten insats blev tungan på vågen för Skoghall.

Att möta en nykomling i en premiär brukar aldrig vara en lätt uppgift och Skoghall hade länge problem att skaka av sig ett vilt kämpande Vallen. Det stod dock tidigt klart att det var värmländskorna som var det bättre laget och 1–0-målet kom redan efter tre minuter genom Lovisa Boström. Ö-laget hade mest bollinnehav i första halvlek men hade vissa problem med kontringsspelet som gästerna visade upp. Främsta vapnet i djupled var Lisa Lindqvist som på två frilägen prickade in bortlagets bägge mål.

Drömmål av Lindqvist

Vid ställning 2–2 i andra halvlek klev Ida Lindqvist in i handlingarna på allvar. Med ett jätteskott från 25 meter sköt hon 3–2 till Skoghall i den 51:a minuten och efter det kunde inte Vallen resa sig.

– Den sitter där den ska, absolut, säger målskytten själv.

Matchen punkterades sedan när Michaela Karlsson sköt 4–2 med ett välplacerat vänsterskott.

”Precis som vi ville”

En lyckad premiär för hemmalaget, som siktar högt i år menar Ida Lindqvist:

– Vi vill vara med och strida i toppen, det är en målsättning jag tycker att vi ska ha, och utifrån vad denna match visade så känns det som att vi har förutsättningar för att nå dit också, säger hon.

Mål, Skoghall: Lovisa Boström, Michaela Karlsson, Hanna Blomberg, Ida Lindqvist.

Att möta en nykomling i en premiär brukar aldrig vara en lätt uppgift och Skoghall hade länge problem att skaka av sig ett vilt kämpande Vallen. Det stod dock tidigt klart att det var värmländskorna som var det bättre laget och 1–0-målet kom redan efter tre minuter genom Lovisa Boström. Ö-laget hade mest bollinnehav i första halvlek men hade vissa problem med kontringsspelet som gästerna visade upp. Främsta vapnet i djupled var Lisa Lindqvist som på två frilägen prickade in bortlagets bägge mål.

Drömmål av Lindqvist

Vid ställning 2–2 i andra halvlek klev Ida Lindqvist in i handlingarna på allvar. Med ett jätteskott från 25 meter sköt hon 3–2 till Skoghall i den 51:a minuten och efter det kunde inte Vallen resa sig.

– Den sitter där den ska, absolut, säger målskytten själv.

Matchen punkterades sedan när Michaela Karlsson sköt 4–2 med ett välplacerat vänsterskott.

”Precis som vi ville”

En lyckad premiär för hemmalaget, som siktar högt i år menar Ida Lindqvist:

– Vi vill vara med och strida i toppen, det är en målsättning jag tycker att vi ska ha, och utifrån vad denna match visade så känns det som att vi har förutsättningar för att nå dit också, säger hon.

Mål, Skoghall: Lovisa Boström, Michaela Karlsson, Hanna Blomberg, Ida Lindqvist.

  • Erik Dahlén