2016-04-17 21:57

2016-04-17 21:57

FBK vann säsongspremiären

FOTBOLL: FBK–Karlskoga 2–1

Division tre-fotbollen har dragit i gång i Värmland. FBK gästades av Karlskoga i säsongens första match, och tog med sig tre poäng från mötet.
– Det kändes bättre än vad jag trodde det skulle göra, berättar FBK:s mittfältare Erik Wennberg.

Hemmalaget som spelar 3-5-2 denna säsong hade vissa svårigheter att ta rätt beslut på planen. Stundtals ledde den bristande kommunikationen och markeringsmissarna till farliga chanser för Karlskoga, som gästerna i den 42:a minuten utnyttjade till en ledning. De rödklädda gav dock svar på tal direkt när de efter bara två minuter gjorde 1–1.

– Vi har ett helt nytt spelsystem denna säsong med många gubbar på mitten. Men det kändes bättre än jag trodde att det skulle göra, säger Erik Wennberg.

”Ha tålamod”

Mycket känslor präglade den avgörande andra halvleken där tålamod blev den avgörande faktorn. Segermålet lät vänta på sig när värmlänningarna slog in 2–1 i slutskedet av bataljen, och sedan spelade av matchen på ett bekvämt sätt.

– Vi sa i halvtidsvilan att orkar vi ha tålamod i passningsspelet och inte stressa så kommer målen förr eller senare. Karlskoga orkade inte i andra halvlek och vi gjorde det bra, säger FBK:s tränare Andreas Johansson.

Växa in i spelet

Hemmalaget hade förberett sig inför bataljen och var väl medvetna om att de fasta lägena skulle bli avgörande då de svartvita gärna slår långa frisparkar och inkast till deras forwards.

Nyförvärvet Wennberg tyckte att laget löste situationen bra, men ser också utrymme för förbättring.

– Vi visste att det skulle bli tufft men jag tycker att vi gjorde en bra premiär. Det kommer väl se ut såhär många matcher, att vi troligtvis kommer ha mer boll än motståndarna, och får inrikta oss på spel mot uppställt försvar, berättar Wennberg.

Även Karlstadstränaren är optimistisk till att laget kommer bli bättre ju längre in på säsongen de kommer och tempot blir högre.

– Vi växte in i matchen på ett bra sätt i första halvlek. Sen tycker jag att vi kunde gjort andra halvlek ännu bättre. Det vi gjorde, gjorde vi bra. Men vi kan göra det i ett högre tempo för att ge nästa kompis mer tid innan han åker på press. Kan vi göra samma grejer fast i högre tempo tror jag att det kommer bli jättebra, menar Johansson.

Hemmalaget som spelar 3-5-2 denna säsong hade vissa svårigheter att ta rätt beslut på planen. Stundtals ledde den bristande kommunikationen och markeringsmissarna till farliga chanser för Karlskoga, som gästerna i den 42:a minuten utnyttjade till en ledning. De rödklädda gav dock svar på tal direkt när de efter bara två minuter gjorde 1–1.

– Vi har ett helt nytt spelsystem denna säsong med många gubbar på mitten. Men det kändes bättre än jag trodde att det skulle göra, säger Erik Wennberg.

”Ha tålamod”

Mycket känslor präglade den avgörande andra halvleken där tålamod blev den avgörande faktorn. Segermålet lät vänta på sig när värmlänningarna slog in 2–1 i slutskedet av bataljen, och sedan spelade av matchen på ett bekvämt sätt.

– Vi sa i halvtidsvilan att orkar vi ha tålamod i passningsspelet och inte stressa så kommer målen förr eller senare. Karlskoga orkade inte i andra halvlek och vi gjorde det bra, säger FBK:s tränare Andreas Johansson.

Växa in i spelet

Hemmalaget hade förberett sig inför bataljen och var väl medvetna om att de fasta lägena skulle bli avgörande då de svartvita gärna slår långa frisparkar och inkast till deras forwards.

Nyförvärvet Wennberg tyckte att laget löste situationen bra, men ser också utrymme för förbättring.

– Vi visste att det skulle bli tufft men jag tycker att vi gjorde en bra premiär. Det kommer väl se ut såhär många matcher, att vi troligtvis kommer ha mer boll än motståndarna, och får inrikta oss på spel mot uppställt försvar, berättar Wennberg.

Även Karlstadstränaren är optimistisk till att laget kommer bli bättre ju längre in på säsongen de kommer och tempot blir högre.

– Vi växte in i matchen på ett bra sätt i första halvlek. Sen tycker jag att vi kunde gjort andra halvlek ännu bättre. Det vi gjorde, gjorde vi bra. Men vi kan göra det i ett högre tempo för att ge nästa kompis mer tid innan han åker på press. Kan vi göra samma grejer fast i högre tempo tror jag att det kommer bli jättebra, menar Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.