2016-04-16 19:15

2016-04-16 19:34

Målrikt i Värmlandsfyran

DIV 4 VÄRMLAND FOTBOLL

Under lördagen bjöds det på totalt tre möten i Värmlandsfyran, varav två lag spelade sin andra match för säsongen.

Dessa var Ås/Åmotfors och Villastaden, en match som bjöd på många fullträffar för de förstnämnda.

Innan den första halvleken var avklarad fick Villastaden peta in 2–1-reduceringen, men mer än så blev det inte för gästerna.

Hela fyra mål skickade västvärmlänningarna in i andra och visade var skåpet skulle stå med en övertygande 6–1-vinst. Högst involverade i vinsten var Henry Ikwuazom och Milan Krivokapic som stod för tre respektive två baljor.

Sten–Åke Westby, tränare i Ås/Åmotfors, summerar:

– Jag tycker att vi spelade bra i början av första halvlek, sen sista kvarten i första blev vi lite låga och de var lite bättre och gjorde 2–1. Sen kom vi ut i andra med förväntningen att Villastaden skulle trycka på. Men sen gjorde vi 3–1 efter två minuter och de tappade luften. Det är inte särkilt mycket att diskutera efter det, säger han.

Sifhälla övertygade

Målkalas blev det även för Sifhälla i hemmamötet med Forshaga, där Johan Lindh fick agera stor matchhjälte med sina tre fullträffar.

Men det dröjde först till minut 32 innan matchens första mål kom, på självmål dessutom. Däremot behövdes inte det mer än 24 minuter innan ledningen utökats hela tre gånger. Lindh satte som tidigare nämnt sitt tredje mål, och matchens slutresultat 5–0, i minut 82.

Däremot var det inte en lika övertygande historia i premiärmötet mellan Ölme och Arvika, där de sistnämnda fick se sig besegrade med 1–0.

Ölme tränare Fredrik Zetterström kommenterar vinsten följande:

– Vi är jätteglada över att vi får en seger i premiären, det är alltid lite nervös och man vet inte exakt var man står. Jag tycker i alla fall att vi överlag borde ha gjort något mål till. De hade trots allt inte ett skott på mål i första och vi hade totalt 14 hörnor medan de fick en. Det viktigaste är att man får med sig tre poäng, säger Zetterström.

Vinst för Ås/Åmotfors, Sifhälla och Ölme och Sharpligan är nu i gång på allvar.

 

Dessa var Ås/Åmotfors och Villastaden, en match som bjöd på många fullträffar för de förstnämnda.

Innan den första halvleken var avklarad fick Villastaden peta in 2–1-reduceringen, men mer än så blev det inte för gästerna.

Hela fyra mål skickade västvärmlänningarna in i andra och visade var skåpet skulle stå med en övertygande 6–1-vinst. Högst involverade i vinsten var Henry Ikwuazom och Milan Krivokapic som stod för tre respektive två baljor.

Sten–Åke Westby, tränare i Ås/Åmotfors, summerar:

– Jag tycker att vi spelade bra i början av första halvlek, sen sista kvarten i första blev vi lite låga och de var lite bättre och gjorde 2–1. Sen kom vi ut i andra med förväntningen att Villastaden skulle trycka på. Men sen gjorde vi 3–1 efter två minuter och de tappade luften. Det är inte särkilt mycket att diskutera efter det, säger han.

Sifhälla övertygade

Målkalas blev det även för Sifhälla i hemmamötet med Forshaga, där Johan Lindh fick agera stor matchhjälte med sina tre fullträffar.

Men det dröjde först till minut 32 innan matchens första mål kom, på självmål dessutom. Däremot behövdes inte det mer än 24 minuter innan ledningen utökats hela tre gånger. Lindh satte som tidigare nämnt sitt tredje mål, och matchens slutresultat 5–0, i minut 82.

Däremot var det inte en lika övertygande historia i premiärmötet mellan Ölme och Arvika, där de sistnämnda fick se sig besegrade med 1–0.

Ölme tränare Fredrik Zetterström kommenterar vinsten följande:

– Vi är jätteglada över att vi får en seger i premiären, det är alltid lite nervös och man vet inte exakt var man står. Jag tycker i alla fall att vi överlag borde ha gjort något mål till. De hade trots allt inte ett skott på mål i första och vi hade totalt 14 hörnor medan de fick en. Det viktigaste är att man får med sig tre poäng, säger Zetterström.

Vinst för Ås/Åmotfors, Sifhälla och Ölme och Sharpligan är nu i gång på allvar.