2016-04-01 16:06

2016-04-04 06:57

"Pärlan" gör en nystart

FOTBOLL: Tillbaka i Kalmar FF och ska försöka ta en plats i startelvan

Han har hunnit med mycket sedan han under stort ståhej lämnade Karlstad sommaren 2008.
Nu påbörjar Pär Ericsson sin tredje säsong i Kalmar FF och gör något av en nystart.
– Så kan man se det, jag hade en bra höst på lån i Örebro och hoppas det rullar på i den stilen, säger ”Pärlan” från Deje.

Pär Ericsson har hunnit avverka sju klubbar under de åtta senaste säsongerna.

Han såg ut att gå mot ett rejält genombrott under sin andra säsong i Mjällby, dit han var utlånad av IFK Göteborg.

Det blev finfina 13 mål under den allsvenska säsongen 2012 och året efter följde han upp med åtta stycken. Totalt gjorde han 25 mål på 57 matcher för det gulsvarta Blekingelaget, vilket är ett riktigt fint facit för en forward på allsvensk nivå.

– Mjällby-åren var riktigt bra, mina hittills bästa, säger Pär.

Belgiskt kaos

Men så lockades han av utländska tongångar.

Precis som många andra ville han testa, men i belgiska RAEC Mons fick han se en del av baksidorna av proffsfotbollen.

– Det var riktigt rörigt, ett fullständigt kaos i klubben och jag tror knappt den existerar längre.

Det blev bara sju matcher för RAEC Mons, varav fyra från start.

– Det var ett äventyr det också, jag lärde mig en hel del av det som hände därnere. Det var utvecklande på sitt sätt, säger ”Pärlan”.

Och fortsätter:

– Jag fick bland annat starta i bortamatchen mot Anderlecht, som spelade i Champions league den säsongen. Jag minns att jag bara sprang i tomme på deras stora hemmaplan. Sedan fick jag se hur Zlatan gjorde precis som han ville när han kom dit med PSG. Det var lite skillnad kände jag, haha.

Stärkt av hösten

Efter ett par tunga säsonger i Kalmar FF gör nu Pär Ericsson något av en nystart, stärkt av en höst på lån i Örebro där han fick speltid och gjorde mål.

– Tiden i ÖSK var bra och nyttig för självförtroendet. Jag fick ett besked om att jag fortfarande kan, att jag fortfarande är där.

Den här säsongen ska han försöka övertyga Kalmartränaren Peter Swärdh om att han är en startspelare.

Han konkurrerar med spelare som senegalesen Papa Diouf och veteranen David Elm.

– Vi är några stycken om platserna på topp, men jag ska göra vad jag kan.

Du fyller 28 i år, hur ser du på framtiden som fotbollsspelare?

– Man blir inte yngre, men samtidigt tycker jag fortfarande att jag har en del att ge, att jag fortfarande utvecklas. Det går alltid upp och ner i den här branschen och nu hoppas jag att det har vänt igen.

Pär Ericsson har hunnit avverka sju klubbar under de åtta senaste säsongerna.

Han såg ut att gå mot ett rejält genombrott under sin andra säsong i Mjällby, dit han var utlånad av IFK Göteborg.

Det blev finfina 13 mål under den allsvenska säsongen 2012 och året efter följde han upp med åtta stycken. Totalt gjorde han 25 mål på 57 matcher för det gulsvarta Blekingelaget, vilket är ett riktigt fint facit för en forward på allsvensk nivå.

– Mjällby-åren var riktigt bra, mina hittills bästa, säger Pär.

Belgiskt kaos

Men så lockades han av utländska tongångar.

Precis som många andra ville han testa, men i belgiska RAEC Mons fick han se en del av baksidorna av proffsfotbollen.

– Det var riktigt rörigt, ett fullständigt kaos i klubben och jag tror knappt den existerar längre.

Det blev bara sju matcher för RAEC Mons, varav fyra från start.

– Det var ett äventyr det också, jag lärde mig en hel del av det som hände därnere. Det var utvecklande på sitt sätt, säger ”Pärlan”.

Och fortsätter:

– Jag fick bland annat starta i bortamatchen mot Anderlecht, som spelade i Champions league den säsongen. Jag minns att jag bara sprang i tomme på deras stora hemmaplan. Sedan fick jag se hur Zlatan gjorde precis som han ville när han kom dit med PSG. Det var lite skillnad kände jag, haha.

Stärkt av hösten

Efter ett par tunga säsonger i Kalmar FF gör nu Pär Ericsson något av en nystart, stärkt av en höst på lån i Örebro där han fick speltid och gjorde mål.

– Tiden i ÖSK var bra och nyttig för självförtroendet. Jag fick ett besked om att jag fortfarande kan, att jag fortfarande är där.

Den här säsongen ska han försöka övertyga Kalmartränaren Peter Swärdh om att han är en startspelare.

Han konkurrerar med spelare som senegalesen Papa Diouf och veteranen David Elm.

– Vi är några stycken om platserna på topp, men jag ska göra vad jag kan.

Du fyller 28 i år, hur ser du på framtiden som fotbollsspelare?

– Man blir inte yngre, men samtidigt tycker jag fortfarande att jag har en del att ge, att jag fortfarande utvecklas. Det går alltid upp och ner i den här branschen och nu hoppas jag att det har vänt igen.

Pär Ericsson

Ålder: 27.

Spelar: Forward.

Längd: 183.

Vikt: 80.

Nuvarande klubb: Kalmar FF.

Tidigare klubbar: Deje, Carlstad United, Degerfors, Gais, IFK Göteborg, Mjällby, RAEC Mons, Örebro SK.

Allsvenska mål: 37.