2016-01-19 22:51

2016-01-19 22:51

Qbik värvar anfallare från konkurrenten

FOTBOLL: Gabriella Kalkan skriver ettårskontrakt med Qbik

Qbik fortsätter att förstärka sin anfallsarsenal. Efter att ha värvat de transatlantiska anfallarna Hanna Terry och Jordan O’Brian är nu Gabriella Kalkan klar för det nysatsande Karlstadslaget.

Målskyttskrutet i Qbik har på senare år inte varit av den torra sorten. Något som föranlett värvningar med offensiva kvalitéer till kommande säsong då de blåklädda siktar på att återigen figurera i toppskiktet av tabellen. Men för att nå de framskjutna placeringarna i elitettan krävs fler än ynka 29 mål som värmländskorna mäktade med föregående säsong.

Anfallaren Gabriella Kalkan hämtas nu in från seriekonkurrenten Älta i hopp om att få målproduktionen att eskalera.

– Jag är en framför allt en snabb och teknisk spelare med bra bollkänsla. Sen vill jag så otroligt mycket med min fotboll och just viljan är nog min främsta egenskap, berättar Kalkan angående sina attribut.

Stort intresse

Det var flera klubbar som aviserade sitt intresse för 20-åringen men hon beskriver ändå valet som tämligen enkelt.

– Jag vill vara med på den här satsningen. Det var en finländsk klubb som ville ha mig och sen några härifrån Sverige. Men det är framför allt satsningen som gör att jag kommer till Karlstad, berättar den Örebrobördiga tjejen.

Och tillägger sedan:

– Det har känts bra ändra från första början. Jag har varit och tränat med klubben ett par gånger och de har gett mig ett väldigt professionellt intryck.

Självklart finns det en match som Kalkan längtar extra till kommande säsong.

– Det ska bli kul att få möta Älta igen, det ser jag fram emot.

Målskyttskrutet i Qbik har på senare år inte varit av den torra sorten. Något som föranlett värvningar med offensiva kvalitéer till kommande säsong då de blåklädda siktar på att återigen figurera i toppskiktet av tabellen. Men för att nå de framskjutna placeringarna i elitettan krävs fler än ynka 29 mål som värmländskorna mäktade med föregående säsong.

Anfallaren Gabriella Kalkan hämtas nu in från seriekonkurrenten Älta i hopp om att få målproduktionen att eskalera.

– Jag är en framför allt en snabb och teknisk spelare med bra bollkänsla. Sen vill jag så otroligt mycket med min fotboll och just viljan är nog min främsta egenskap, berättar Kalkan angående sina attribut.

Stort intresse

Det var flera klubbar som aviserade sitt intresse för 20-åringen men hon beskriver ändå valet som tämligen enkelt.

– Jag vill vara med på den här satsningen. Det var en finländsk klubb som ville ha mig och sen några härifrån Sverige. Men det är framför allt satsningen som gör att jag kommer till Karlstad, berättar den Örebrobördiga tjejen.

Och tillägger sedan:

– Det har känts bra ändra från första början. Jag har varit och tränat med klubben ett par gånger och de har gett mig ett väldigt professionellt intryck.

Självklart finns det en match som Kalkan längtar extra till kommande säsong.

– Det ska bli kul att få möta Älta igen, det ser jag fram emot.