2015-11-15 17:48

2015-11-15 17:48

Oklart om KIF Örebros damer åker till Paris

ÖREBRO: Skärrad stämning i laget

På onsdag har KIF Örebros damer en returmatch mot Paris Saint-Germain FC inplanerad – i Paris.

Efter fredagens terrordåd är det oklart om matchen blir av.

I onsdags möttes KIF Örebro och PSG i en Champions League-match på hemmaplan i Örebro. Matchen slutade 1–1, och kommande onsdag är returmatchen inplanerad. Nu är det dock mycket osäkert om matchen, som skulle spelas i Paris, blir av.

Laget var lovat ett besked från UEFA under söndagskvällen, men det europeiska fotbollförbundet valde att skjuta upp beslutet till måndagen.

– Vi kommer att respektera UEFA:s beslut, vad det än blir, säger spelaren Julia Spetsmark.

Skärrad stämning

Hon berättar att stämningen i laget var skärrad under lördagen.

– Det var lite olika tankar och känslor, även då alla självklart var oerhört påverkade efter det fruktansvärda som hänt. Några ville absolut inte åka och spela, medan andra resonerade som så att Paris är en av de tryggaste platserna man kan vara på just nu, med tanke på den förhöjda säkerheten.

Hur känner du själv?

– Det kändes mer otryggt och oroligt under lördagen, när det precis hade hänt, än vad det gör i dag söndag när allt har lagt sig lite. Jag väntar nu på UEFA:s besked och vi kommer som sagt att respektera det fullt ut, säger Julia Spetsmark.

KIF Örebro avbokade under söndagen sina flygbiljetter till resan som var planerad till måndagen. Om UEFA ger klartecken för matchen kommer laget i stället att resa på tisdag, uppger Nerikes Allehanda.

I onsdags möttes KIF Örebro och PSG i en Champions League-match på hemmaplan i Örebro. Matchen slutade 1–1, och kommande onsdag är returmatchen inplanerad. Nu är det dock mycket osäkert om matchen, som skulle spelas i Paris, blir av.

Laget var lovat ett besked från UEFA under söndagskvällen, men det europeiska fotbollförbundet valde att skjuta upp beslutet till måndagen.

– Vi kommer att respektera UEFA:s beslut, vad det än blir, säger spelaren Julia Spetsmark.

Skärrad stämning

Hon berättar att stämningen i laget var skärrad under lördagen.

– Det var lite olika tankar och känslor, även då alla självklart var oerhört påverkade efter det fruktansvärda som hänt. Några ville absolut inte åka och spela, medan andra resonerade som så att Paris är en av de tryggaste platserna man kan vara på just nu, med tanke på den förhöjda säkerheten.

Hur känner du själv?

– Det kändes mer otryggt och oroligt under lördagen, när det precis hade hänt, än vad det gör i dag söndag när allt har lagt sig lite. Jag väntar nu på UEFA:s besked och vi kommer som sagt att respektera det fullt ut, säger Julia Spetsmark.

KIF Örebro avbokade under söndagen sina flygbiljetter till resan som var planerad till måndagen. Om UEFA ger klartecken för matchen kommer laget i stället att resa på tisdag, uppger Nerikes Allehanda.