2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Gott om kandidater till fotbollspriser

FOTBOLL: Inför årets Värmlandsfest i Arvika

Vilka är årets bästa fotbollsspelare i Värmland?
Den 28 november kommer svaren. På den numera traditionella värmländska fotbollsfesten, som den här gången arrangeras i Arvika.

24 priser kommer att delas ut på fotbollsfesten. En jury bestående av representanter från Värmlands fotbollförbund och NWT samt domare, tränare och andra ledare runt om i Värmland utser pristagarna.

Men inför jurymötena har NWT och förbundet låtit NWT:s läsare nominera pristagare och liksom tidigare år har det blivit bra respons. Närmare 100 nomineringar kommer juryfolket att få på sina bord (ett för dam- och ett för herrfotbollen).

På spelarsidan ska det utses bästa målvakter, backar, mittfältare och forwardar. Det blir fyra priser i varje kategori. Två till damer och lika många till herrar. För damerna är allsvenskan-division 1 en klass och division 2-5 en annan. För herrarna gäller Superettan-division 3 samt division 4-7.

Mallbacken och Degerfors

I högsta damklassen dominerar som väntat Mallbacken och Qbik och i herreliten är det Degerfors, Säffle FF och Karlstad BK som har flest nominerade namn.

Bland elitmålvakterna finns självklart landslagsmeriterade Jennifer Falk, Mallbacken, och August Strömberg, Degerfors. Bland backarna exempelvis Frida Broström, Mallbacken, och Daniel Sundgren, Degerfors.

Gazmend Bathiri i Karlstad BK har fått hela nio nomineringar som mittfältare och en som anfallare. Priskonkurrenter är bland andra degerforsarna Tobias Solberg, Ludvig Fritzson och Peter Samuelsson.

Högklassige mittfältaren Darko Kikanovic blir lite svår för juryn att bedöma. Han gjorde en halv säsong i Västanvik i fyran och resten i Säffle FF i trean.

Två guldbollar

Som vanligt ska också Värmlands bästa dam och herre koras. I fjol gick guldbollarna till Mimmi Larsson i Mallbacken och Ferhad Ayaz i Degerfors. Larsson är en av kandidaterna även i år, men på herrsidan blir det definitivt en ny vinnare eftersom Ayaz nu spelar i Turkiet.

Till Årets eldsjäl har det kommit in 15 nomineringar. Riktigt bra förslag på personer som gör extraordinära insatser ute i klubbarna.

Många kanoner

Årets kanon är ett pris som man kan få för något som ”stuckit ut” den senaste säsongen och även här finns det många intressanta förslag på prismottagare. Till exempel Töcksforsdamerna, som för fjärde året i rad avancerade en serie, Sörbys Robert Falk som avfyrade en rejäl frisparkskanon i division 5-kvalet och Forshagatränaren Olov Olsson, som bytte in sig själv i den allra sista kvalmatchen och sköt sitt lag kvar i fyran.

Tack för alla goda förslag! Ingen kan ha full koll på hela fotbolls-Värmland, men tillsammans får vi förhoppningsvis fram de rätta pristagarna.

24 priser kommer att delas ut på fotbollsfesten. En jury bestående av representanter från Värmlands fotbollförbund och NWT samt domare, tränare och andra ledare runt om i Värmland utser pristagarna.

Men inför jurymötena har NWT och förbundet låtit NWT:s läsare nominera pristagare och liksom tidigare år har det blivit bra respons. Närmare 100 nomineringar kommer juryfolket att få på sina bord (ett för dam- och ett för herrfotbollen).

På spelarsidan ska det utses bästa målvakter, backar, mittfältare och forwardar. Det blir fyra priser i varje kategori. Två till damer och lika många till herrar. För damerna är allsvenskan-division 1 en klass och division 2-5 en annan. För herrarna gäller Superettan-division 3 samt division 4-7.

Mallbacken och Degerfors

I högsta damklassen dominerar som väntat Mallbacken och Qbik och i herreliten är det Degerfors, Säffle FF och Karlstad BK som har flest nominerade namn.

Bland elitmålvakterna finns självklart landslagsmeriterade Jennifer Falk, Mallbacken, och August Strömberg, Degerfors. Bland backarna exempelvis Frida Broström, Mallbacken, och Daniel Sundgren, Degerfors.

Gazmend Bathiri i Karlstad BK har fått hela nio nomineringar som mittfältare och en som anfallare. Priskonkurrenter är bland andra degerforsarna Tobias Solberg, Ludvig Fritzson och Peter Samuelsson.

Högklassige mittfältaren Darko Kikanovic blir lite svår för juryn att bedöma. Han gjorde en halv säsong i Västanvik i fyran och resten i Säffle FF i trean.

Två guldbollar

Som vanligt ska också Värmlands bästa dam och herre koras. I fjol gick guldbollarna till Mimmi Larsson i Mallbacken och Ferhad Ayaz i Degerfors. Larsson är en av kandidaterna även i år, men på herrsidan blir det definitivt en ny vinnare eftersom Ayaz nu spelar i Turkiet.

Till Årets eldsjäl har det kommit in 15 nomineringar. Riktigt bra förslag på personer som gör extraordinära insatser ute i klubbarna.

Många kanoner

Årets kanon är ett pris som man kan få för något som ”stuckit ut” den senaste säsongen och även här finns det många intressanta förslag på prismottagare. Till exempel Töcksforsdamerna, som för fjärde året i rad avancerade en serie, Sörbys Robert Falk som avfyrade en rejäl frisparkskanon i division 5-kvalet och Forshagatränaren Olov Olsson, som bytte in sig själv i den allra sista kvalmatchen och sköt sitt lag kvar i fyran.

Tack för alla goda förslag! Ingen kan ha full koll på hela fotbolls-Värmland, men tillsammans får vi förhoppningsvis fram de rätta pristagarna.