2015-10-18 22:24

2015-10-18 22:24

Sjätte krysset i rad

FOTBOLL: Carlstad United har fortfarande allt i egna händer

Carlstad United har inte vunnit en match sedan den tolfte juli. Under söndagen kom de helsvartas sjätte raka oavgjorda resultat då Karlstadslaget spelade 1–1 mot Nyköping.
– Vi hade flera chanser att avgöra i den andra halvleken, förklarar tränaren Jonas Rehnberg.

Det var i matchen mot Piteå den tolfte juli som Carlstad Uniteds senast fick vinstjubla i division 1. Sedan dess har triumferna lyst med sin frånvaro. Efter det sjätte raka krysset i bortamötet med Nyköping förklarade tränaren Jonas Rehnberg avsaknaden av vinster på följande sätt:

– Samtidigt som vi inte har vunnit på väldigt länge har vi fortfarande inte förlorat. När vi vann fem matcher i rad i början av sommaren hade vi studsen med oss, i de senaste matcherna har vi inte haft det.

Trots den mindre smickrande nollan i formtabellens vinstkolumn har värmlänningarna varit rejält svårslagna de senaste omgångarna. Det senaste nederlaget kom i 1–3-förlusten mot Umeå den femte september.

Nära att bryta sviten

I söndagsbataljen mot tabellsexan Nyköping såg det dock länge ut som att de helsvarta skulle bryta sviten.

Redan efter tolv minuter tog United ledningen efter att backen Tom Larsson nått högst på en hörna. Södermanlänningarna lät dock inte repliken vänta utan utjämnade fyra minuter senare. Ett resultat som stod sig matchen ut – trots flera goda chanser från Uniteds sida i andra halvlek.

– Vi var nära att ta ledningen flera gånger om, summerar Jonas Rehnberg, som i stället fick glädjas åt att de andra bottenkonkurrenterna också hade svårt att plocka poäng – undantaget Huddinge som besegrade Umeå.

”Bra utgångsläge”

Inför de två sista omgångarna är det sex lag inblandade i striden om ett nytt kontrakt. Nykomlingarna från Karlstad har fortfarande allt i egna händer med sina 26 poäng – vilket innebär att de har tre tillgodo på Huddinge som placerar sig precis under strecket.

– Vi har ett bra utgångsläge inför de två sista matcherna mot Brage och Motala. Nu gäller det att fokusera på Bragematchen på lördag, avslutar en positiv Rehnberg.

Det var i matchen mot Piteå den tolfte juli som Carlstad Uniteds senast fick vinstjubla i division 1. Sedan dess har triumferna lyst med sin frånvaro. Efter det sjätte raka krysset i bortamötet med Nyköping förklarade tränaren Jonas Rehnberg avsaknaden av vinster på följande sätt:

– Samtidigt som vi inte har vunnit på väldigt länge har vi fortfarande inte förlorat. När vi vann fem matcher i rad i början av sommaren hade vi studsen med oss, i de senaste matcherna har vi inte haft det.

Trots den mindre smickrande nollan i formtabellens vinstkolumn har värmlänningarna varit rejält svårslagna de senaste omgångarna. Det senaste nederlaget kom i 1–3-förlusten mot Umeå den femte september.

Nära att bryta sviten

I söndagsbataljen mot tabellsexan Nyköping såg det dock länge ut som att de helsvarta skulle bryta sviten.

Redan efter tolv minuter tog United ledningen efter att backen Tom Larsson nått högst på en hörna. Södermanlänningarna lät dock inte repliken vänta utan utjämnade fyra minuter senare. Ett resultat som stod sig matchen ut – trots flera goda chanser från Uniteds sida i andra halvlek.

– Vi var nära att ta ledningen flera gånger om, summerar Jonas Rehnberg, som i stället fick glädjas åt att de andra bottenkonkurrenterna också hade svårt att plocka poäng – undantaget Huddinge som besegrade Umeå.

”Bra utgångsläge”

Inför de två sista omgångarna är det sex lag inblandade i striden om ett nytt kontrakt. Nykomlingarna från Karlstad har fortfarande allt i egna händer med sina 26 poäng – vilket innebär att de har tre tillgodo på Huddinge som placerar sig precis under strecket.

– Vi har ett bra utgångsläge inför de två sista matcherna mot Brage och Motala. Nu gäller det att fokusera på Bragematchen på lördag, avslutar en positiv Rehnberg.