2015-10-18 22:05

2015-10-18 22:05

Nordvärmland spelar för nytt kontrakt

FOTBOLL: Sävedalen–Nordvärmland 3–3

Nordvärmland fick med sig ett oavgjort resultat i det första av två möten med Sävedalen. Söndagens batalj slutade 3-3 och avgörandet av division 2-kvalet blir en riktig nagelbitare. Ska värmlänningarna undvika degradering gäller det att prestera på topp.

I vägen för nytt division 2-kontrakt står Sävedalens IF som i det första av två möten bjöd på tufft motstånd. Hemmalaget hade det mesta av bollövertaget men det var värmlänningarna som satt i förarsätet när domaren blåste för halvtid.

– I första halvlek spelade vi bra omställningsfotboll och ledde med 3-1 i paus. Vi lät motståndarna rulla boll och vi var effektiva i kontringarna, säger Nordvärmlands tränare Milivoj Knezevic.

Efter halvtidsvilan fick Sävedalen utdelning av sitt spelövertag och innan timmen var spelad gjorde Wilmer Melander sitt andra och tredje mål för dagen. Partilleklubben pressade sedan för ett ledningsmål men Nordvärmland lyckades hålla tätt.

– Vi gjorde det bra som inte släppte in fler mål. I efterhand känns ett oavgjort resultat ok att ta med sig hem, säger Knezevic.

Öppen retur

Laget som går segrande ur dubbelmötet spelar i division 2 nästa säsong medan förloraren flyttas ned i seriesystemet. Vid oavgjort resultat även på lördag tillämpas regeln om bortamål där laget med flest gjorda mål på bortaplan går vidare. Knezevic vill inte tippa utgången i returen men tror på en liknande matchbild som i det första mötet.

– Det blir en spännande match som kan sluta hur som helst. Det är upp till motståndarna att visa att de kan rulla boll och skapa chanser även på bortaplan, avslutar Knezevic.

I vägen för nytt division 2-kontrakt står Sävedalens IF som i det första av två möten bjöd på tufft motstånd. Hemmalaget hade det mesta av bollövertaget men det var värmlänningarna som satt i förarsätet när domaren blåste för halvtid.

– I första halvlek spelade vi bra omställningsfotboll och ledde med 3-1 i paus. Vi lät motståndarna rulla boll och vi var effektiva i kontringarna, säger Nordvärmlands tränare Milivoj Knezevic.

Efter halvtidsvilan fick Sävedalen utdelning av sitt spelövertag och innan timmen var spelad gjorde Wilmer Melander sitt andra och tredje mål för dagen. Partilleklubben pressade sedan för ett ledningsmål men Nordvärmland lyckades hålla tätt.

– Vi gjorde det bra som inte släppte in fler mål. I efterhand känns ett oavgjort resultat ok att ta med sig hem, säger Knezevic.

Öppen retur

Laget som går segrande ur dubbelmötet spelar i division 2 nästa säsong medan förloraren flyttas ned i seriesystemet. Vid oavgjort resultat även på lördag tillämpas regeln om bortamål där laget med flest gjorda mål på bortaplan går vidare. Knezevic vill inte tippa utgången i returen men tror på en liknande matchbild som i det första mötet.

– Det blir en spännande match som kan sluta hur som helst. Det är upp till motståndarna att visa att de kan rulla boll och skapa chanser även på bortaplan, avslutar Knezevic.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.