2015-10-10 06:00

2015-10-10 06:00

"Träna...då orkar jag inte spela"

FOTBOLL: Forshaga hittade sin kvaljoker – på Konsum

Här är Forshagas joker inför det kval klubben tvingas till för att rädda sig kvar i fyran: Konsumchefen Jan-Henrik Larsson. 42 år och otränad men beredd att ställa sig målet.
– Vill tränaren så spelar jag, säger Jan-Henrik.

Forshaga möter Grums på bortaplan i helgen och avslutar kvalandet mot Hammarö om en vecka. Att ”Hejja” (det är så han kallas inom laget) blivit aktuell för spel beror på att de övriga två målvakterna i klubben haft skadebekymmer.

– Jag har stått två matcher i höst och vi har vunnit båda. Därför kallas jag nu för Mr 100 procent

Inför kvalmötet mot Grums mörkar Forshaga målvaktsfrågan. Så här säger tränaren Olof Olsson:

– Vår ordinarie målvakt, Per Berg, har brutit ett finger. Han kom till en träning i veckan och tyckte det kändes bra. Ända tills han fick kliva av efter att ha fått ont. Vi får se hur vi bestämmer på söndag.

Tänker på Ravelli

Forshaga låg länge på rätt sida om kvalstrecket i fyran men förlorade sista matchen mot Västanvik och föll tillbaka och tvingas nu kvala.

Och, som sagt. Laget dammar nu av en joker. Jan-Henrik är beredd även om han vet att det kommer göra ont både under matchen och flera dagar efteråt. Varje räddning bränner i musklerna. Men han tänker som sin förebild, gamle landslagskeepern Thomas Ravelli.

– Ravelli så ju en gång i tiden, ”att måste du kasta dig efter en boll har du varit felplacerad”. Träna kan jag inte göra, då skulle jag inte orka spela. Det skulle bli för mycket för kroppen.

Tränaren också beredd

Jan-Henrik Larsson är ett bekant ansikte både inom fotbollen och i sitt jobb i Mitt-i-city i Karlstad. Han är ingen nybörjare som målvakt. tvärtom, han har massvis med rutin från sina säsonger i Östra Deje, Munkfors och Forshaga. Men det är några år sedan han var aktiv.

Tränaren Olof Olsson är 37 år och kommer sitta ombytt och vara beredd på spel även han.

– I sista seriematchen bytte jag in mig och gjorde mål. Direkt efter den matchen var det deppigt i laget. Nu gäller det gilla läget, jag har sagt till killarna att det positiva är att vi får hålla på i två veckor till med det roligaste vi vet.

Forshaga möter Grums på bortaplan i helgen och avslutar kvalandet mot Hammarö om en vecka. Att ”Hejja” (det är så han kallas inom laget) blivit aktuell för spel beror på att de övriga två målvakterna i klubben haft skadebekymmer.

– Jag har stått två matcher i höst och vi har vunnit båda. Därför kallas jag nu för Mr 100 procent

Inför kvalmötet mot Grums mörkar Forshaga målvaktsfrågan. Så här säger tränaren Olof Olsson:

– Vår ordinarie målvakt, Per Berg, har brutit ett finger. Han kom till en träning i veckan och tyckte det kändes bra. Ända tills han fick kliva av efter att ha fått ont. Vi får se hur vi bestämmer på söndag.

Tänker på Ravelli

Forshaga låg länge på rätt sida om kvalstrecket i fyran men förlorade sista matchen mot Västanvik och föll tillbaka och tvingas nu kvala.

Och, som sagt. Laget dammar nu av en joker. Jan-Henrik är beredd även om han vet att det kommer göra ont både under matchen och flera dagar efteråt. Varje räddning bränner i musklerna. Men han tänker som sin förebild, gamle landslagskeepern Thomas Ravelli.

– Ravelli så ju en gång i tiden, ”att måste du kasta dig efter en boll har du varit felplacerad”. Träna kan jag inte göra, då skulle jag inte orka spela. Det skulle bli för mycket för kroppen.

Tränaren också beredd

Jan-Henrik Larsson är ett bekant ansikte både inom fotbollen och i sitt jobb i Mitt-i-city i Karlstad. Han är ingen nybörjare som målvakt. tvärtom, han har massvis med rutin från sina säsonger i Östra Deje, Munkfors och Forshaga. Men det är några år sedan han var aktiv.

Tränaren Olof Olsson är 37 år och kommer sitta ombytt och vara beredd på spel även han.

– I sista seriematchen bytte jag in mig och gjorde mål. Direkt efter den matchen var det deppigt i laget. Nu gäller det gilla läget, jag har sagt till killarna att det positiva är att vi får hålla på i två veckor till med det roligaste vi vet.