2015-10-03 18:44

2015-10-04 22:49

Ännu en storseger

FOTBOLL: Tennissiffror när KBK avfärdade Skövde

(UPPDATERAD) Lagmaskinen Karlstad BK triumferade ännu en gång på storslaget manér när gästande IFK Skövde blev utskåpade med 6–1.
Trots segern är värmlänningarna fortsatt en poäng fattigare än serieledande Trollhättan – som bortaslog Lidköping med 3–4 efter ett sent segermål.

Med bara en omgång kvar att spela står KBK på 55 poäng. Endast Trollhättan har fler med sina 56.

Västgötarna, som har allt i egna händer inför den rafflande epilogen av division 2 Norra Götaland, var länge illa ute i söndagens bortamatch mot Lidköping. Medvetna om att värmlänningarna tog tre poäng var seriesuveränen piskade att gå segrande ur bataljen.

3–3 såg ut att bli slutresultatet i mötet, men efter ett sent mål för Trollhättan bärgade de vinsten, till Karlstads förtret.

Komfortabel seger

Tabelltvåan hade dock inte några problem i sin match där IFK Skövde avfärdades med tennissiffrorna 6–1.

Desmond Richards öppnade målkontot i den 15:e minuten. Kvarten senare var det Gazmend Bahtiri tur då han utökade till 2–0. Firma Richards och Bahtiri var ett ständigt djupledshot mot bortaförsvaret och hittade nätet fem gånger sammanlaget. Tremålskytten Bahtiri klev i och med sina baljor upp i toppen av skytteligan.

– Det viktigaste var att vi vann. Sedan var det kul att visa publiken lite godis, berättar den nyblivne skytteligaledaren.

Förutom Richards och Bahtiri gjorde även Oskar Alvers mål när han förvaltade den förstnämndes passning på bästa sätt i upprinnelsen av den andra akten.

”Kan inte beställa en serievinst”

De blåkläddas tränare Paul Olausson har vid flera tillfällen pratat om att det kan vara bra för laget att stanna kvar i division 2 ännu ett år. En uppfattning matchen förgrundsfigur, Gazmend Bahtiri, delar till viss mån.

– Det hade nog kunnat vara nyttigt för oss att stanna kvar ett år. Samtidigt kan man inte beställa en serieseger och har man chansen är det klart att man ska gå för den. Går vi upp så går vi upp, gör vi inte det så är inte det hela världen. Jag tror att vi skulle kunna klara oss bra i division 1, berättar han.

Paul Olausson fyller i:

– Vi är där vi är och möjligheten finns. Vi har 18 raka matcher utan förlust, det är ett tecken på att vi börjar bli mogna för en tuffare utmaning. Vi har en ung trupp och den kommer bli ännu bättre till nästa säsong. Vi börjar bli mer och mer redo för ett avancemang, men just nu har vi inte saken i egna händer och vi får se vad som händer nästa helg.

Inför matchen förärades målvakten Kristofer Hedlund med priset som årets bäste spelare i KBK. Benjamin Muminovic utsågs till den bäste ungdomsspelaren.

Med bara en omgång kvar att spela står KBK på 55 poäng. Endast Trollhättan har fler med sina 56.

Västgötarna, som har allt i egna händer inför den rafflande epilogen av division 2 Norra Götaland, var länge illa ute i söndagens bortamatch mot Lidköping. Medvetna om att värmlänningarna tog tre poäng var seriesuveränen piskade att gå segrande ur bataljen.

3–3 såg ut att bli slutresultatet i mötet, men efter ett sent mål för Trollhättan bärgade de vinsten, till Karlstads förtret.

Komfortabel seger

Tabelltvåan hade dock inte några problem i sin match där IFK Skövde avfärdades med tennissiffrorna 6–1.

Desmond Richards öppnade målkontot i den 15:e minuten. Kvarten senare var det Gazmend Bahtiri tur då han utökade till 2–0. Firma Richards och Bahtiri var ett ständigt djupledshot mot bortaförsvaret och hittade nätet fem gånger sammanlaget. Tremålskytten Bahtiri klev i och med sina baljor upp i toppen av skytteligan.

– Det viktigaste var att vi vann. Sedan var det kul att visa publiken lite godis, berättar den nyblivne skytteligaledaren.

Förutom Richards och Bahtiri gjorde även Oskar Alvers mål när han förvaltade den förstnämndes passning på bästa sätt i upprinnelsen av den andra akten.

”Kan inte beställa en serievinst”

De blåkläddas tränare Paul Olausson har vid flera tillfällen pratat om att det kan vara bra för laget att stanna kvar i division 2 ännu ett år. En uppfattning matchen förgrundsfigur, Gazmend Bahtiri, delar till viss mån.

– Det hade nog kunnat vara nyttigt för oss att stanna kvar ett år. Samtidigt kan man inte beställa en serieseger och har man chansen är det klart att man ska gå för den. Går vi upp så går vi upp, gör vi inte det så är inte det hela världen. Jag tror att vi skulle kunna klara oss bra i division 1, berättar han.

Paul Olausson fyller i:

– Vi är där vi är och möjligheten finns. Vi har 18 raka matcher utan förlust, det är ett tecken på att vi börjar bli mogna för en tuffare utmaning. Vi har en ung trupp och den kommer bli ännu bättre till nästa säsong. Vi börjar bli mer och mer redo för ett avancemang, men just nu har vi inte saken i egna händer och vi får se vad som händer nästa helg.

Inför matchen förärades målvakten Kristofer Hedlund med priset som årets bäste spelare i KBK. Benjamin Muminovic utsågs till den bäste ungdomsspelaren.