2015-09-12 21:25

2015-09-12 21:25

KBK vann derbyt

FOTBOLL: Karlstad BK avancerar i tabellen

Under lördagen spelades det heta derbyt mellan Karlstad BK och Nordvärmland. Trots ett spelövertag för hemmalaget kom Nordvärmland tillbaka och sista tio blev en nagelbitare. KBK lyckades hålla från och tog hem alla tre poäng – och är nu en riktigt het kandidat att avancera i seriesystemen.

Matchen inleddes med ett KBK som tidigt tog tag i taktpinnen. De spelade lugn och strukturerad fotboll, och slog inte bort många bollar.

Nordvärmland å andra sidan visade upp fin defensiv styrka och var tydliga med att KBK inte enkelt skulle komma segrande ur denna dust.

Allt eftersom hemmalaget skapade mer och mer ytor på offensiv planhalva lyckades även Nordvärmland etablera spel. Trots att KBK var det spelförande laget skapade Nordvärmland en del riktigt vassa chanser – men första målet skulle vara hemmalagets. Desmond Richards fick en fin djupledsboll och spelade vidare snyggt till Oskar Alvers som bara kunde peta in bollen i öppet mål. Nordvärmland försökte nu resa sig men hade inte oddsen på sin sida. Efter en något lös hemåtpass försökte målvakten i Nordvärmland rensa bollen – men den tog i ryggen på en hemmaspelare och dalade in över målvakten i det bortre hörnet. Precis innan halvtid var hemmalaget nära att utöka sin ledning till 3–0, men skottet gick förbi målvaktens högra stolpe till inspark.

I andra kom dagens soloprestation. Erik Nilsson fick bollen utanför straffområdet, gjorde en spelare och bara rusade förbi backlinjen och satte distinkt 3–0. Kort därefter skulle dock Nordvärmland revanschera sig när de satte 3–1, men lyckan var inte långvarig. Bara fyra minuter senare satte Desmond Richards, som gjorde en ypperlig match, 4–1 och matchen kändes avgjord. Trots det reducerade Nordvärmland återigen till 4–2 och skapade en del farliga chanser på slutet, och matchen levde helt plötsligt. Hemmalaget kunde dock hålla emot forceringarna och vann dagens match, och avancerade i tabellen till en andraplats, och har nu goda känningar på både serieettan och en chans att avancera till division 1.

Matchen inleddes med ett KBK som tidigt tog tag i taktpinnen. De spelade lugn och strukturerad fotboll, och slog inte bort många bollar.

Nordvärmland å andra sidan visade upp fin defensiv styrka och var tydliga med att KBK inte enkelt skulle komma segrande ur denna dust.

Allt eftersom hemmalaget skapade mer och mer ytor på offensiv planhalva lyckades även Nordvärmland etablera spel. Trots att KBK var det spelförande laget skapade Nordvärmland en del riktigt vassa chanser – men första målet skulle vara hemmalagets. Desmond Richards fick en fin djupledsboll och spelade vidare snyggt till Oskar Alvers som bara kunde peta in bollen i öppet mål. Nordvärmland försökte nu resa sig men hade inte oddsen på sin sida. Efter en något lös hemåtpass försökte målvakten i Nordvärmland rensa bollen – men den tog i ryggen på en hemmaspelare och dalade in över målvakten i det bortre hörnet. Precis innan halvtid var hemmalaget nära att utöka sin ledning till 3–0, men skottet gick förbi målvaktens högra stolpe till inspark.

I andra kom dagens soloprestation. Erik Nilsson fick bollen utanför straffområdet, gjorde en spelare och bara rusade förbi backlinjen och satte distinkt 3–0. Kort därefter skulle dock Nordvärmland revanschera sig när de satte 3–1, men lyckan var inte långvarig. Bara fyra minuter senare satte Desmond Richards, som gjorde en ypperlig match, 4–1 och matchen kändes avgjord. Trots det reducerade Nordvärmland återigen till 4–2 och skapade en del farliga chanser på slutet, och matchen levde helt plötsligt. Hemmalaget kunde dock hålla emot forceringarna och vann dagens match, och avancerade i tabellen till en andraplats, och har nu goda känningar på både serieettan och en chans att avancera till division 1.