2015-08-15 20:13

2015-08-15 20:13

Utklassning för KBK i toppmöte

FOTBOLL: "Den mest mogna matchen vi gjort"

Efter 25 minuter hade Karlstad BK räknat till fem farliga målchanser men utan utdelning. 65 minuter senare hade de mäktat med en 6–0 vinst – mot dåvarande tabelltvåan.
– Jag förväntade mig en jämn match, men när vi spelar vårt bästa är vi riktigt bra, säger KBK-tränaren Paul Olausson.

Under lördagen spelades det heta toppmötet mellan tabelltrean Karlstad BK och tvåan Uddevalla. Hemmalaget satte hög press direkt från start och tog Uddevalla lite på sängen. Efter bara två minuter hade h redan haft två riktigt kvalificerade chanser – men utan utdelning. Värmlänningarna fortsatte sätta hög press och radade upp målchanser i ett rasslande tempo.

Målfattig start

25 minuter in hade hemmalaget mäktat med fem riktigt vassa målchanser men fortfarande inga mål gjorda, och gästerna fick känning i matchen. Men samtidigt som Uddevalla jobbade sig in mer och mer kom dagens första mål. Debutanten Daniel Falcon, bara 15 år gammal, slog ett inlägg som nickskarvades till Gazmend Bahtiri som enkelt kunde styra in 1–0. Matchen stod sedan och vägde ett tag innan hemmalaget kunde utöka sin ledning strax innan halvtid.

Nytändning i andra

I andra halvlek sprang det däremot iväg. De problem och svårigheter KBK visat upp framför mål var som bortblåsta, och i stället tryckte de in två mål inom loppet av en minut.

Värmlänningarna satte sedan 5–0 och 6–0 i mitten på andra, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Den mest mogna matchen vi gjort i år. Sett över 90 minuter kämpade vi kollektivt med den defensiva pressen, våra värderingar och struktur. Även fast vi gjorde sex mål är det den defensiva insatsen vi tar med oss, menar Olausson.

Lyckad debut

Förutom unge Falcon så debuterade även Wadah Ahmidi efter tre veckors väntan. En debut som övertygade både spelare och lagledare.

– Ahmidi är en central spelare för oss. Han har visat länge att han är duktig och var matchens dominant, säger tränaren.

Ahmidi själv var mer blygsam om debuten:

– Det var tillräckligt, men jag har fortfarande mycket att förbättra och lära mig.

I och med vinsten går KBK nu om Uddevalla i tabellen och har enbart fyra poäng upp till serieledande Trollhättan.

Under lördagen spelades det heta toppmötet mellan tabelltrean Karlstad BK och tvåan Uddevalla. Hemmalaget satte hög press direkt från start och tog Uddevalla lite på sängen. Efter bara två minuter hade h redan haft två riktigt kvalificerade chanser – men utan utdelning. Värmlänningarna fortsatte sätta hög press och radade upp målchanser i ett rasslande tempo.

Målfattig start

25 minuter in hade hemmalaget mäktat med fem riktigt vassa målchanser men fortfarande inga mål gjorda, och gästerna fick känning i matchen. Men samtidigt som Uddevalla jobbade sig in mer och mer kom dagens första mål. Debutanten Daniel Falcon, bara 15 år gammal, slog ett inlägg som nickskarvades till Gazmend Bahtiri som enkelt kunde styra in 1–0. Matchen stod sedan och vägde ett tag innan hemmalaget kunde utöka sin ledning strax innan halvtid.

Nytändning i andra

I andra halvlek sprang det däremot iväg. De problem och svårigheter KBK visat upp framför mål var som bortblåsta, och i stället tryckte de in två mål inom loppet av en minut.

Värmlänningarna satte sedan 5–0 och 6–0 i mitten på andra, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Den mest mogna matchen vi gjort i år. Sett över 90 minuter kämpade vi kollektivt med den defensiva pressen, våra värderingar och struktur. Även fast vi gjorde sex mål är det den defensiva insatsen vi tar med oss, menar Olausson.

Lyckad debut

Förutom unge Falcon så debuterade även Wadah Ahmidi efter tre veckors väntan. En debut som övertygade både spelare och lagledare.

– Ahmidi är en central spelare för oss. Han har visat länge att han är duktig och var matchens dominant, säger tränaren.

Ahmidi själv var mer blygsam om debuten:

– Det var tillräckligt, men jag har fortfarande mycket att förbättra och lära mig.

I och med vinsten går KBK nu om Uddevalla i tabellen och har enbart fyra poäng upp till serieledande Trollhättan.