2015-08-05 06:00

2015-08-05 06:00

Besegrade stadsrivalen i finalen

FOTBOLL: 13:e plats för FBK Karlstad

IFK Göteborg kammade hem den 20:e upplagan av Sverigecupen för P-14 lag efter att ha besegrat lokalrivalen Angered i en svängig och välspelad final.
FBK – som var det enda värmländska bidraget i turneringen – stod för en bejublad insats i gruppspelet, men slutade trots det på en 13:e plats.

Trots att Sverigecupen benämns som inofficiella SM för 14-åringar påminde dess final om ett stadsmästerskap i Göteborg. Det var nämligen lokalrivalerna IFK Göteborg och Angered som gjorde upp om guldet på ett Örsholmen som var fyllt till bredden med åskådare.

Svartklädda Angered inledde bataljen bäst och tog också ledningen tidigt efter ett riktigt drömskott. IFK släppte dock inte greppet och lyckades med ett mål i den sista minuten av den första halvleken att utjämna matchen till 2–2. Trots en jämn andra akt drog blåvitt det längsta strået efter att ha spelat sig igenom motståndarnas försvar och placerat in det matchvinnande 3–2-målet.

”Inspirerande”

Turneringens värmländska representant, FBK, gjorde även de bra ifrån sig och mäktade med en 13:e plats efter att ha vunnit samtliga möten i gruppen. Samt besegrat erkänt duktiga Landskrona i placeringsmatcherna. De rödkläddas Totte Levin, som till vardags spelar med FBK:s 15-åringar, var efter cupen nöjd med laget insats.

– Det var väldigt inspirerande att få möta så bra lag från hela Sverige. Jag tycker att vi spelade på toppen av vår nivå, säger Levin.

Och fortsätter:

– Matchen mot Landskrona var nog höjdpunkten på turneringen då de på förhand var rankade högt. De var riktigt bra men tack vare en otrolig kämpainsats lyckades vi slå dem.

Trots att Sverigecupen benämns som inofficiella SM för 14-åringar påminde dess final om ett stadsmästerskap i Göteborg. Det var nämligen lokalrivalerna IFK Göteborg och Angered som gjorde upp om guldet på ett Örsholmen som var fyllt till bredden med åskådare.

Svartklädda Angered inledde bataljen bäst och tog också ledningen tidigt efter ett riktigt drömskott. IFK släppte dock inte greppet och lyckades med ett mål i den sista minuten av den första halvleken att utjämna matchen till 2–2. Trots en jämn andra akt drog blåvitt det längsta strået efter att ha spelat sig igenom motståndarnas försvar och placerat in det matchvinnande 3–2-målet.

”Inspirerande”

Turneringens värmländska representant, FBK, gjorde även de bra ifrån sig och mäktade med en 13:e plats efter att ha vunnit samtliga möten i gruppen. Samt besegrat erkänt duktiga Landskrona i placeringsmatcherna. De rödkläddas Totte Levin, som till vardags spelar med FBK:s 15-åringar, var efter cupen nöjd med laget insats.

– Det var väldigt inspirerande att få möta så bra lag från hela Sverige. Jag tycker att vi spelade på toppen av vår nivå, säger Levin.

Och fortsätter:

– Matchen mot Landskrona var nog höjdpunkten på turneringen då de på förhand var rankade högt. De var riktigt bra men tack vare en otrolig kämpainsats lyckades vi slå dem.