2015-08-02 19:08

2015-08-04 10:06

Fortsatt svårt att fixa trepoängarna

FOTBOLL: Qbik-Djurgården 1–1

Viktiga poäng stod på spel när Qbik gästades av Djurgården i går. Hemmalaget kämpade för att ta sig uppåt på den nedre halvan av tabellen medan Djurgården jagade den så viktiga andraplatsen på andra halvan av densamma.

I hemmalaget var nyblivna F19-Europamästarinnan Emelie Andersson tillbaka på hemmaplan efter framgången i landslaget, och det var hon och hennes mittfältskollegor som styrde mycket av spelet under första halvlek. Som så många gånger tidigare dock låste det sig i de viktigaste momenten och sista passet dröjde ofta lite för länge, eller blev för långt, och de riktiga chanserna rann ut i sanden.

Även Djurgården hade problem att få spets på sina anfall, mycket tack vare bra försvarsspel från hemmalagets backlinje, och tilläts inte skapa alltför många lägen under första 45.

– Även om vi inte gjorda några mål gör vi en riktigt bra första halvlek. Det är mycket saker vi kan ta med oss från den, säger David Ekelund, tränare i Qbik.

Tappade skärpan i andra

I inledningen av andra halvlek hamnade Qbik tidigt under press, och under de första tio minuterna var det rejält rörigt i det egna straffområdet. Hemmalaget redde dock ut stormen och flyttade sedan upp positionerna.

Efter lite avvaktande spel från bägge håll fick i 66.e minuten backen Erika Stolpe bollen på högerkanten, och med en smart genomskärare hittade hon Malin Larsson vid den bortre stolpen. Larsson jagade bollen i kamp med sin försvarare och styrde in bollen mellan benen på densamma. Målet var hennes första för säsongen.

Tröttheten tog över

Med dryga 20 minuter kvar av matchen handlade det mesta sedan om att försvara ledningen, även om det även bjöds på några chanser framåt, men med knappa tio minuter kvar sprack drömmen om en trepoängare när ett skott strax utanför straffområdet letade sig för förbi Emilia Rinaldo i målet.

– Det var två trötta lag på slutet och det är klart att det känns surt att tappa poäng. När det är tio minuter kvar borde man kunna stänga matchen.

– Vi har tre viktiga matcher på rad nu så nu lägger vi allt fokus på det, avslutar David.

I hemmalaget var nyblivna F19-Europamästarinnan Emelie Andersson tillbaka på hemmaplan efter framgången i landslaget, och det var hon och hennes mittfältskollegor som styrde mycket av spelet under första halvlek. Som så många gånger tidigare dock låste det sig i de viktigaste momenten och sista passet dröjde ofta lite för länge, eller blev för långt, och de riktiga chanserna rann ut i sanden.

Även Djurgården hade problem att få spets på sina anfall, mycket tack vare bra försvarsspel från hemmalagets backlinje, och tilläts inte skapa alltför många lägen under första 45.

– Även om vi inte gjorda några mål gör vi en riktigt bra första halvlek. Det är mycket saker vi kan ta med oss från den, säger David Ekelund, tränare i Qbik.

Tappade skärpan i andra

I inledningen av andra halvlek hamnade Qbik tidigt under press, och under de första tio minuterna var det rejält rörigt i det egna straffområdet. Hemmalaget redde dock ut stormen och flyttade sedan upp positionerna.

Efter lite avvaktande spel från bägge håll fick i 66.e minuten backen Erika Stolpe bollen på högerkanten, och med en smart genomskärare hittade hon Malin Larsson vid den bortre stolpen. Larsson jagade bollen i kamp med sin försvarare och styrde in bollen mellan benen på densamma. Målet var hennes första för säsongen.

Tröttheten tog över

Med dryga 20 minuter kvar av matchen handlade det mesta sedan om att försvara ledningen, även om det även bjöds på några chanser framåt, men med knappa tio minuter kvar sprack drömmen om en trepoängare när ett skott strax utanför straffområdet letade sig för förbi Emilia Rinaldo i målet.

– Det var två trötta lag på slutet och det är klart att det känns surt att tappa poäng. När det är tio minuter kvar borde man kunna stänga matchen.

– Vi har tre viktiga matcher på rad nu så nu lägger vi allt fokus på det, avslutar David.