2015-07-26 06:41

2015-07-26 06:41

Första målet – i sista minuten

FOTBOLL: Yngst och segerskytt: "Skönt få klämma dit serieledarna på detta sätt"

DRAMATIK. Vilket superinhopp! Benjamin Muminovic, bara 15 år, sköt Karlstad BK till seger (3–2) i toppmötet med FC Trollhättan.
På stopptid och med en av matchens allra sista sparkar.
– Jag fick en studsboll mot mig, jag drog till på chans – riktigt skönt att få klämma dit serieledarna på detta sätt, log han med hela sitt ansikte.

Målet kom oväntat. Visserligen hade hemmalaget satt sin prägel på matchen och varit bollförande i 60 minuter. Men när KBK för första gången tog ledningen, Desmond Richards 2–1 en knapp kvart in på andra halvlek, var det som att bränslet tog slut.

Trollhättan flyttade fram sina positioner och både skapade tryck och målchanser mot Kristoffer Hedlunds mål. Det var riktigt nära ett tredje Trollhättemål flera gånger.

KBK fick till ett par kontringslägen. Bland annat hade Felix Nilsson ett friläge som inte resulterade innan planens yngste spelare presenterade sig.

Missad frispark

Målet föregicks av en misslyckad frispark. Bollen kom i retur och där fanns Benjamin Miminovic med sin högerfot.

– Jag bara försökte få bollen på mål. Det blev ju bra...bollen tog stolpe-in.

För Benjamin var det här hans första mål som A-lagsspelare.

Och som han njöt:

– Det här målet glömmer jag aldrig, kommer att själv påminna mig om det varje dag. Riktigt skönt också att få göra det just i den här matchen. I bortamatchen mot Trollhättan var det vi som förlorade på ett sådant här mål på stopptid.

Kanonträff

Nöjd i det segerrusiga omklädningsrummet var också Simon Schullström Jansson som efter en skadefylld vårsäsong var tillbaka och spelade från start. Simon var en av de drivande i hemmaspelet i första halvlek, en halvlek han kryddade med ett riktigt kanonmål. Med sträckt vrist mötte han bolen och fick klockren träff. Målvakten var på bollen men hade inte ens chans att rädda den.

– En riktigt härlig träff, konstaterade skytten.

Simons mål betydde 1–1 och för all del, Desmond Richards 2–1 var inte så illa det heller. En välplacerad boll från friläge efter läcker framspelning från Joel Gustavsson.

Nytt liv i tätstriden

Paul Olausson var på en och samma gång nöjd, solskensglad och samlad efter matchen.

– Sett över 90 minuter vann vi välförtjänt. Varför vi tappade spelet som vi gjorde i andra halvlek? Ja, vi blev kanske trötta men samtidigt flyttade Trollhättan fram sitt lag. Vi får inte glömma att det ändå var serieettan vi mötte, ett lag vi spelade ut i bortåt 70 minuter.

Benjamin Muminovics chockmål inte bara gav KBK tre poäng. Det var lagets åttonde raka trepoängare och ett mål som skakar nytt liv i täten av division 2-serien. KBK har nu fem poäng upp till Trollhättan.

Det är något Paul Olausson inte vill diskutera i dagsläget.

– Vi jobbar långsiktigt och är inne i en process då vi vill förbättra det vi påbörjat. Det finns att jobba på, det såg vi i dag när vi blev trötta och inte orkade tänka klart i det var och en skulle göra.

Målgörare, KBK: Simon Schullström Jansson, Desmond Richards, Benjamin Muminovic. Trollhättan: Josef Daoud. Publik: 214.

Målet kom oväntat. Visserligen hade hemmalaget satt sin prägel på matchen och varit bollförande i 60 minuter. Men när KBK för första gången tog ledningen, Desmond Richards 2–1 en knapp kvart in på andra halvlek, var det som att bränslet tog slut.

Trollhättan flyttade fram sina positioner och både skapade tryck och målchanser mot Kristoffer Hedlunds mål. Det var riktigt nära ett tredje Trollhättemål flera gånger.

KBK fick till ett par kontringslägen. Bland annat hade Felix Nilsson ett friläge som inte resulterade innan planens yngste spelare presenterade sig.

Missad frispark

Målet föregicks av en misslyckad frispark. Bollen kom i retur och där fanns Benjamin Miminovic med sin högerfot.

– Jag bara försökte få bollen på mål. Det blev ju bra...bollen tog stolpe-in.

För Benjamin var det här hans första mål som A-lagsspelare.

Och som han njöt:

– Det här målet glömmer jag aldrig, kommer att själv påminna mig om det varje dag. Riktigt skönt också att få göra det just i den här matchen. I bortamatchen mot Trollhättan var det vi som förlorade på ett sådant här mål på stopptid.

Kanonträff

Nöjd i det segerrusiga omklädningsrummet var också Simon Schullström Jansson som efter en skadefylld vårsäsong var tillbaka och spelade från start. Simon var en av de drivande i hemmaspelet i första halvlek, en halvlek han kryddade med ett riktigt kanonmål. Med sträckt vrist mötte han bolen och fick klockren träff. Målvakten var på bollen men hade inte ens chans att rädda den.

– En riktigt härlig träff, konstaterade skytten.

Simons mål betydde 1–1 och för all del, Desmond Richards 2–1 var inte så illa det heller. En välplacerad boll från friläge efter läcker framspelning från Joel Gustavsson.

Nytt liv i tätstriden

Paul Olausson var på en och samma gång nöjd, solskensglad och samlad efter matchen.

– Sett över 90 minuter vann vi välförtjänt. Varför vi tappade spelet som vi gjorde i andra halvlek? Ja, vi blev kanske trötta men samtidigt flyttade Trollhättan fram sitt lag. Vi får inte glömma att det ändå var serieettan vi mötte, ett lag vi spelade ut i bortåt 70 minuter.

Benjamin Muminovics chockmål inte bara gav KBK tre poäng. Det var lagets åttonde raka trepoängare och ett mål som skakar nytt liv i täten av division 2-serien. KBK har nu fem poäng upp till Trollhättan.

Det är något Paul Olausson inte vill diskutera i dagsläget.

– Vi jobbar långsiktigt och är inne i en process då vi vill förbättra det vi påbörjat. Det finns att jobba på, det såg vi i dag när vi blev trötta och inte orkade tänka klart i det var och en skulle göra.

Målgörare, KBK: Simon Schullström Jansson, Desmond Richards, Benjamin Muminovic. Trollhättan: Josef Daoud. Publik: 214.