2015-05-16 17:55

2015-05-16 17:55

"Vi behöver förstärka laget"

FOTBOLL: Ny bitter förlust – och tung skada

Mallbacken gjorde sin bästa match för säsongen – trots det slutade utflykten till Skåne och Kristianstad med en riktigt tung förlust: Kristinstad vann med 2–1 efter att ha gjort segermålet i 87:e minuten.
– Riktigt surt, vi gör en riktigt bra match och skapar flera bra lägen för mål, säger Henrik Arneng.

Mallbacken har ramlat ner under nedflyttningsstrecket och redan nu har sportchefen Stefan Johansson börjat sondera marknaden i jakten på förstärkningar inför omstarten av allsvenskan i juli. Innan VM-uppehållet väntar dock en omgång i veckan och då tar Mallbacken emot Göteborg hemma på Strandvallen.

– Vi behöver poäng, vi känner att vi kan rubba även ett lag som Göteborg, säger Arneng.

McSorley skadad

I lördagens bortamatch drabbades laget av en jobspost då mittbacken och vårens bästa spelare, skottskan Eilish McSorley, sträckte en lårmuskel och fick utgå ur matchen.

Arneng vet vad en sådan skada innebär:

– Ja, hon spelar inte på onsdag.

Efter en mållös första halvlek och där Mallbacken hade ett stort bollinnehav så kom målen under den andra matchhalvan. Kristianstad gjorde båda sina på nick (1–0 genom Margret Lara Vidarsdottir och 2–1 av Ida Rebercca Guehai).

Stolpträff från 2-1

Mallbackens kvittering gjorde Tessa Gavilsky.

– Tessa sköt på volley efter en hörna, ett riktigt snyggt fotbollsmål, säger Henrik Arneng.

Efter Tessas kvittering hade Mallbacken en stark period och var en stolpträff (Mimmi Larsson) från att också få med sig 2–1.

Arneng igen:

– Katie Bethke hade ett skott i ribban i första halvlek. Vi skapade en hel del framåt i dag. Det var förresten en match med chanser åt båda håll. Spelmässigt är jag nöjd, men helnöjd...nej, det kan jag förstås inte vara.

Febersjuk målvakt

Någon eller några spelare du vill lyfta fram?

– Ja, hela laget. Alla slet och jobbade bra. Tyvärr tappade vi markeringen på deras målskytt vid 2–1-målet. Men som helhet en klart godkänd insats.

Jennifer Falk spelade med feber i kroppen men gjorde som vanligt en stabil insats i målet. Extra plus ska ändå ameriklanskorna Tessa Gavilsky och Katie Bethke ha och särskilt för deras första 45 minuter, då de vann flertalet av duellerna på mittfältet.

När det handlar om att förstärka laget. Vilken spelartyp letar ni?

– En mittfältare med offensiva kvaliteter.

–l

Mallbacken har ramlat ner under nedflyttningsstrecket och redan nu har sportchefen Stefan Johansson börjat sondera marknaden i jakten på förstärkningar inför omstarten av allsvenskan i juli. Innan VM-uppehållet väntar dock en omgång i veckan och då tar Mallbacken emot Göteborg hemma på Strandvallen.

– Vi behöver poäng, vi känner att vi kan rubba även ett lag som Göteborg, säger Arneng.

McSorley skadad

I lördagens bortamatch drabbades laget av en jobspost då mittbacken och vårens bästa spelare, skottskan Eilish McSorley, sträckte en lårmuskel och fick utgå ur matchen.

Arneng vet vad en sådan skada innebär:

– Ja, hon spelar inte på onsdag.

Efter en mållös första halvlek och där Mallbacken hade ett stort bollinnehav så kom målen under den andra matchhalvan. Kristianstad gjorde båda sina på nick (1–0 genom Margret Lara Vidarsdottir och 2–1 av Ida Rebercca Guehai).

Stolpträff från 2-1

Mallbackens kvittering gjorde Tessa Gavilsky.

– Tessa sköt på volley efter en hörna, ett riktigt snyggt fotbollsmål, säger Henrik Arneng.

Efter Tessas kvittering hade Mallbacken en stark period och var en stolpträff (Mimmi Larsson) från att också få med sig 2–1.

Arneng igen:

– Katie Bethke hade ett skott i ribban i första halvlek. Vi skapade en hel del framåt i dag. Det var förresten en match med chanser åt båda håll. Spelmässigt är jag nöjd, men helnöjd...nej, det kan jag förstås inte vara.

Febersjuk målvakt

Någon eller några spelare du vill lyfta fram?

– Ja, hela laget. Alla slet och jobbade bra. Tyvärr tappade vi markeringen på deras målskytt vid 2–1-målet. Men som helhet en klart godkänd insats.

Jennifer Falk spelade med feber i kroppen men gjorde som vanligt en stabil insats i målet. Extra plus ska ändå ameriklanskorna Tessa Gavilsky och Katie Bethke ha och särskilt för deras första 45 minuter, då de vann flertalet av duellerna på mittfältet.

När det handlar om att förstärka laget. Vilken spelartyp letar ni?

– En mittfältare med offensiva kvaliteter.

–l