2015-05-07 17:02

2015-05-07 17:02

Spelklart – och oväntat besök

FOTBOLL: "De nya omklädningsrummen fick beröm..."

Mallbacken får spela sina hemmamatcher på Strandvallen. Det är nu klart sedan fotbollförbundet varit på plats och inspekterat arenan.
Klartecknet kom under torsdagen – och efter också ett oväntat besök. Detta efter dubbelbokning!

Sven Eriksson, Mallbackens ordförande, hade förbundsbesök både på för- och eftermiddagen under torsdagen.

– Det kom en delegation med förbundets säkerhetsansvarige i spetsen klockan tio. De hade inga anmärkningar att komma med utan gav oss godkänt. Sedan halv två kom det nya personer från förbundet för att kika på arenan inför den nordiska pojkturneringen som ska spela en del matcher här. Men de hade inte behövt göra resan, som de sa. Om de vetat om förmiddagsbesiktningen.

Sven Eriksson var nöjd med dagen.

– Vi fick beröm för de nya omklädningsrummen. Nu är visserligen inte hemmalagets omklädningsrum helt klart, så våra jänter får byta om i det gamla den här gången. Det gjordes det en notering i papperen om.

Gräsmattan då?

– Hur fin som helst. Det sista jag gjorde i onsdagskväll var att klippa planen, både på längden och tvären. Får jag säga det själv så är jag helnöjd.

Ingen läktare

För Mallbacken handlar det ändå om dispens för vissa saker. Strandvallen lever inte upp till alla de punkter förbundet ställer. Någon läktare med sittplatser under tak blir det inte i år och något elljus finns heller ännu inte.

– Beträffande elljuset så jobbar vi på det. Läktare..? Nej, där avvaktar vi. Men spelar vi kvar i allsvenskan näst år, då kan det bli av.

Mallbacken spelar årets första match på Strandvallen på söndag och möter då topptippade Linköping.

Sven Eriksson, Mallbackens ordförande, hade förbundsbesök både på för- och eftermiddagen under torsdagen.

– Det kom en delegation med förbundets säkerhetsansvarige i spetsen klockan tio. De hade inga anmärkningar att komma med utan gav oss godkänt. Sedan halv två kom det nya personer från förbundet för att kika på arenan inför den nordiska pojkturneringen som ska spela en del matcher här. Men de hade inte behövt göra resan, som de sa. Om de vetat om förmiddagsbesiktningen.

Sven Eriksson var nöjd med dagen.

– Vi fick beröm för de nya omklädningsrummen. Nu är visserligen inte hemmalagets omklädningsrum helt klart, så våra jänter får byta om i det gamla den här gången. Det gjordes det en notering i papperen om.

Gräsmattan då?

– Hur fin som helst. Det sista jag gjorde i onsdagskväll var att klippa planen, både på längden och tvären. Får jag säga det själv så är jag helnöjd.

Ingen läktare

För Mallbacken handlar det ändå om dispens för vissa saker. Strandvallen lever inte upp till alla de punkter förbundet ställer. Någon läktare med sittplatser under tak blir det inte i år och något elljus finns heller ännu inte.

– Beträffande elljuset så jobbar vi på det. Läktare..? Nej, där avvaktar vi. Men spelar vi kvar i allsvenskan näst år, då kan det bli av.

Mallbacken spelar årets första match på Strandvallen på söndag och möter då topptippade Linköping.