2015-04-19 20:19

2015-04-20 11:34

Vinst i hemmapremiären för KBK

FOTBOLL.: Karlstad BK–Vänersborg 2–0

Efter en snöplig förlust i den inledande omgången, fick Karlstad BK revansch i hemmapremiären. Detta efter ett tidigt ledningsmål.
– Det var skönt med tre poäng, alltid gott att starta med en vinst hemma, säger Paul Olausson.

Det var ett revanschsuget Karlstad som inledde starkast i hemmamötet med nykomlingarna Vänersborg. Och utdelningen kom fort, sju minuter in och Gazmend Bahtiri placerade säkert in bollen efter att ha kommit fri på målområdets vänstra halva.

KBK fortsatte att pressa på, dock gav det inget i målväg.

– Första femton var bra, sen tycker jag att vi slarvade för mycket. Det blev en dålig period från 15-20 minuter fram till slutet av halvleken. Vi korrigerade eftersom de stod väldigt högt och var ganska svaga därbak och jag tycker vi utnyttjade ytorna därbak bättre i andra.

1–0 efter 45 spelade minuter, och det största utropstecknet var att Stefan Zarkovic lämnade planen skadad.

– Han trampade snett samtidigt som han fick en spark, vi får se under veckan hur allvarligt det är. Han går på den nu, men vrickningar är alltid svårt att veta. Får hoppas han är tillbaka till helgen.

”Absolut nöjd”

Även i andra hade gästerna svårt att komma till några farliga målchanser, eftersom värmlänningarna hela tiden lyckades vara sist på bollen och neutraliserade därmed spelet.

Efter en nickretur i 76:e minuten prickade Gzim Istrefi enkelt in slutresultatet 2–0. Vänersborgs hade en brant uppförsbacke framför sig, och lyckades inte heller replikera på något sätt. Tre poäng till Karlstad och ny energi.

– Sista 20 blir det väldigt trötta och då kan vi börja och rulla lite mer runt. Jag är absolut nöjd med sättet vi hanterade andra halvlek på, säger Paul.

Det var ett revanschsuget Karlstad som inledde starkast i hemmamötet med nykomlingarna Vänersborg. Och utdelningen kom fort, sju minuter in och Gazmend Bahtiri placerade säkert in bollen efter att ha kommit fri på målområdets vänstra halva.

KBK fortsatte att pressa på, dock gav det inget i målväg.

– Första femton var bra, sen tycker jag att vi slarvade för mycket. Det blev en dålig period från 15-20 minuter fram till slutet av halvleken. Vi korrigerade eftersom de stod väldigt högt och var ganska svaga därbak och jag tycker vi utnyttjade ytorna därbak bättre i andra.

1–0 efter 45 spelade minuter, och det största utropstecknet var att Stefan Zarkovic lämnade planen skadad.

– Han trampade snett samtidigt som han fick en spark, vi får se under veckan hur allvarligt det är. Han går på den nu, men vrickningar är alltid svårt att veta. Får hoppas han är tillbaka till helgen.

”Absolut nöjd”

Även i andra hade gästerna svårt att komma till några farliga målchanser, eftersom värmlänningarna hela tiden lyckades vara sist på bollen och neutraliserade därmed spelet.

Efter en nickretur i 76:e minuten prickade Gzim Istrefi enkelt in slutresultatet 2–0. Vänersborgs hade en brant uppförsbacke framför sig, och lyckades inte heller replikera på något sätt. Tre poäng till Karlstad och ny energi.

– Sista 20 blir det väldigt trötta och då kan vi börja och rulla lite mer runt. Jag är absolut nöjd med sättet vi hanterade andra halvlek på, säger Paul.