2015-04-11 16:22

2015-04-12 13:22

Mardrömsslut för Degerfors

FOTBOLL

I slutsekunderna gjorde Gais matchens enda mål på Stora valla mot Degerfors. DIF föll därmed blytungt med 0-1 trots en kraftig spelmässig uppryckning jämfört med i premiären.

Degerfors hade bytt fyra spelare i startelvan till hemmapremiären i superettan mot Gais, i förhållande till hur det såg ut på långfredagen när nykomlingen Utsikten vann med 4-1. Patrik Anttonen och Marcus Astvald var tillbaka efter skador. Marcus de Bruin och Andreas Holmberg, som gjorde målet senast, fick chansen från start. Petade ur startuppställningen var Hannes Fritzson, Erik Nilsson, Boris Lumbana och Govend Haidar.

Den första halvleken, som innehöll få heta chanser och jämnt fördelat spel, slutade 0-0.

Samuelssons dubbelchans

När drygt sex minuter spelats av andra halvlek hade Gais ett skott i DIF-målvakten August Strömbergs högra stolpe. Adam Eriksson stod för skottet från drygt 15 meters avstånd från målet. I 56:e minuten fick Peter Samuelsson en dubbelchans. Målvakten Tommi Vaiho räddade första skottet, det andra gick med mycket knapp marginal utanför Gais vänstra stolpe.

I 65:e minuten hade Andreas Holmberg ett bra skott som Gais-målvakten tippade till en resultatlös hörna. Efter drygt 80 minuter hade Holmberg ett fräsande skott utanför bortalagets vänstra stolpe. I 85:e minuten utvisades Gais Shkelqim Krasniqi.

På stoppstid avgjorde Gais genom Bryan Johansson efter ett svagt ingripande från Degerfors målvakt August Strömberg. Eric Jernberg tilldelades pris som Degerfors bäste spelare. Tommi Vaiho fick motsvarande utmärkelse i Gais. DIF:s hemmapremiär sågs av 2 661 personer. Degerfors spelar sin nästa match på bortaplan. Tisdag 21 april gästas Mjällby.

Degerfors hade bytt fyra spelare i startelvan till hemmapremiären i superettan mot Gais, i förhållande till hur det såg ut på långfredagen när nykomlingen Utsikten vann med 4-1. Patrik Anttonen och Marcus Astvald var tillbaka efter skador. Marcus de Bruin och Andreas Holmberg, som gjorde målet senast, fick chansen från start. Petade ur startuppställningen var Hannes Fritzson, Erik Nilsson, Boris Lumbana och Govend Haidar.

Den första halvleken, som innehöll få heta chanser och jämnt fördelat spel, slutade 0-0.

Samuelssons dubbelchans

När drygt sex minuter spelats av andra halvlek hade Gais ett skott i DIF-målvakten August Strömbergs högra stolpe. Adam Eriksson stod för skottet från drygt 15 meters avstånd från målet. I 56:e minuten fick Peter Samuelsson en dubbelchans. Målvakten Tommi Vaiho räddade första skottet, det andra gick med mycket knapp marginal utanför Gais vänstra stolpe.

I 65:e minuten hade Andreas Holmberg ett bra skott som Gais-målvakten tippade till en resultatlös hörna. Efter drygt 80 minuter hade Holmberg ett fräsande skott utanför bortalagets vänstra stolpe. I 85:e minuten utvisades Gais Shkelqim Krasniqi.

På stoppstid avgjorde Gais genom Bryan Johansson efter ett svagt ingripande från Degerfors målvakt August Strömberg. Eric Jernberg tilldelades pris som Degerfors bäste spelare. Tommi Vaiho fick motsvarande utmärkelse i Gais. DIF:s hemmapremiär sågs av 2 661 personer. Degerfors spelar sin nästa match på bortaplan. Tisdag 21 april gästas Mjällby.

  • Tomas Nilsson