2015-02-28 13:23

2015-02-28 17:53

Larsson fortsatt ordförande i Värmlands Fotbollförbund

FOTBOLL

Annelie Larsson valdes återigen till ordförande i VFF under årsmötet i folkets hus på Skoghall.

– Det är nog ännu roligare att bli återvald nu de senare åren än vad det var i början, säger Larsson.

När 2015 års årsmöte i Värmlands fotbollsförbund samlades fanns 28 klubbar representerade. Mötet inleddes med en föreläsning om genus, jämställdhet och mångfald inom fotbollen. Föreläste gjorde Jesper Fundberg, forskare vid Malmös högskola. Efter föreläsningen förklarade Annelie Larsson mötet öppnat.

Larsson inledde med att lovorda Mallbacken och Degerfors, de bästa lagen på dam- respektive herrsidan. Efter det skulle priser delas ut i de årliga kategorierna årets flickspelare, årets pojkspelare och Boo Backlunds minnesfond. Malin Larsson, QBIK, vann i kategorin årets flickspelare och Linus Brunzell, Carlstad United vann i pojkklassen. Linnea Berger, även hon QBIK, prisades med Boo Backlunds pris för sina insatser i QBIK i Elitettan. VFF delade även ut förtjänsttecken till de som varit trogna och lojala under en lång tid.

Efter att priserna delats ut höll man sedan en tyst minut för de tidigare VFF-medarbetarna Bo Gewert och Orvar Grundström som gått bort under året. Och det var med fuktiga ögon och en darrig röst som Larsson läste upp namnen.

Sedan skulle mötets ordförande koras och till detta valdes Kenneth Johansson, landshövding i Värmland. Sedan började Johansson beta av de 22 punkterna på dagordningen. Det var för det mesta rena formaliteter och det blev så även när VFF skulle välja ordförande under året 2015. Annelie Larsson valdes återigen om – enhälligt.

– Jag uppskattar verkligen att bli återvald på ett annat sätt nu än i början, säger den omvalde ordfröanden och fortsätter:

– Jag valdes till ordförande för första gången 2003 och har suttit kvar sedan dess. Det är ofta man tänker på allt det vi gör och man känner sig väldigt stolt över att få vara ordförande.

När 2015 års årsmöte i Värmlands fotbollsförbund samlades fanns 28 klubbar representerade. Mötet inleddes med en föreläsning om genus, jämställdhet och mångfald inom fotbollen. Föreläste gjorde Jesper Fundberg, forskare vid Malmös högskola. Efter föreläsningen förklarade Annelie Larsson mötet öppnat.

Larsson inledde med att lovorda Mallbacken och Degerfors, de bästa lagen på dam- respektive herrsidan. Efter det skulle priser delas ut i de årliga kategorierna årets flickspelare, årets pojkspelare och Boo Backlunds minnesfond. Malin Larsson, QBIK, vann i kategorin årets flickspelare och Linus Brunzell, Carlstad United vann i pojkklassen. Linnea Berger, även hon QBIK, prisades med Boo Backlunds pris för sina insatser i QBIK i Elitettan. VFF delade även ut förtjänsttecken till de som varit trogna och lojala under en lång tid.

Efter att priserna delats ut höll man sedan en tyst minut för de tidigare VFF-medarbetarna Bo Gewert och Orvar Grundström som gått bort under året. Och det var med fuktiga ögon och en darrig röst som Larsson läste upp namnen.

Sedan skulle mötets ordförande koras och till detta valdes Kenneth Johansson, landshövding i Värmland. Sedan började Johansson beta av de 22 punkterna på dagordningen. Det var för det mesta rena formaliteter och det blev så även när VFF skulle välja ordförande under året 2015. Annelie Larsson valdes återigen om – enhälligt.

– Jag uppskattar verkligen att bli återvald på ett annat sätt nu än i början, säger den omvalde ordfröanden och fortsätter:

– Jag valdes till ordförande för första gången 2003 och har suttit kvar sedan dess. Det är ofta man tänker på allt det vi gör och man känner sig väldigt stolt över att få vara ordförande.