2015-01-11 23:16

2015-01-20 23:15

Hattrick för Berg – och nytt kontrakt

FOTBOLL

Hattrick och nytt miljonkontrakt.
Det går bra nu för Marcus Berg.

Marcus Bergs Panathiniakos mötte på söndagen bottenlaget Ergotelis.

Berg har varit skadad under hösten, men nu slog han till. Inte bara en gång. Inte två gånger. Utan tre gånger. I samma halvlek.

– Det är väldigt skönt att målskyttet lossnar, men jag känner mig rejält trött nu, säger han till Sportbladet.

Såhär säger han om höstens sjukperiod:

– Efter att jag kom tillbaka från nyckelbensbrottet åkte jag på flera virussjukdomar. Jag fick bland annat dåliga järnvärden och det är först nu som det börjar kännas bättre igen.

Men glädjen för Berg stannar inte vid ett hattrick. Enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av fördubblar Marcus Berg sin lön med ett nytt kontrakt. Det förra skulle ha gått ut sommaren 2016, men nu förlänger värmlänningen fram till 2018.

Löneökningen går från dryga tre miljoner kronor till över sex miljoner kronor netto årligen.

– Jag kritar på vilken dag som helst, säger han till Sportbladet.

– Jag och familjen trivs väldigt bra här och Panathinaikos är en klubb med ambitioner. Panathinaikos vill både vinna titlar och spela i Europa och det passar mig väldigt bra i kombination med att jag har fått ett fint avtalsförslag från klubben.

Marcus Bergs Panathiniakos mötte på söndagen bottenlaget Ergotelis.

Berg har varit skadad under hösten, men nu slog han till. Inte bara en gång. Inte två gånger. Utan tre gånger. I samma halvlek.

– Det är väldigt skönt att målskyttet lossnar, men jag känner mig rejält trött nu, säger han till Sportbladet.

Såhär säger han om höstens sjukperiod:

– Efter att jag kom tillbaka från nyckelbensbrottet åkte jag på flera virussjukdomar. Jag fick bland annat dåliga järnvärden och det är först nu som det börjar kännas bättre igen.

Men glädjen för Berg stannar inte vid ett hattrick. Enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av fördubblar Marcus Berg sin lön med ett nytt kontrakt. Det förra skulle ha gått ut sommaren 2016, men nu förlänger värmlänningen fram till 2018.

Löneökningen går från dryga tre miljoner kronor till över sex miljoner kronor netto årligen.

– Jag kritar på vilken dag som helst, säger han till Sportbladet.

– Jag och familjen trivs väldigt bra här och Panathinaikos är en klubb med ambitioner. Panathinaikos vill både vinna titlar och spela i Europa och det passar mig väldigt bra i kombination med att jag har fått ett fint avtalsförslag från klubben.