2014-12-08 17:52

2015-01-20 23:09

Risk för allvarlig skada

FOTBOLL: Iwersen väntar på tid för avgörande magnetröntgen

KB Karlskoga-anfallaren Jonas Iwersen har en skadefylld höst bakom sig men gjorde comeback i slutet av säsongen. Nu kan det visa sig att skadan är allvarligare än vad som först troddes, att korsbandet i ena knäet har gått av. I så fall riskerar han en lång frånvaro från fotbollen.

Jonas Iwersen åkte på skadan i höger knä i samband med en träning.

– Det gjorde ont direkt efteråt men kändes ändå betydligt mindre än när jag blev allvarligt knäskadad förra gången, då i vänster knä, berättar han.

Det var när han spelade i Väsbys division 1-lag.

– Det smällde bara till då. Det hördes ända upp på läktaren att knäet gick sönder, förklarar han.

Väntar på röntgen

Nu kämpade han sig tillbaka senare under hösten och spelade på slutet.

– Nyligen träffade jag sjukgymnasten Peter Andersson som direkt slog fast att det var stor risk att det rörde sig om en korsbandsskada. Han har satt upp mig för en röntgentid men ännu har jag inte fått någon. Vi ska avvakta den innan det bestäms hur vi ska gå vidare, säger Iwersen – en viktig pjäs i KB; dels för sin offensiva styrka, och dels för sin erfarenhet och rutin.

Bygger upp styrkan

Just nu ägnar han sig bara åt uppbyggande styrketräning och springer även en del.

– Jag kör på hårt för att bygga upp styrkan. I bästa fall kan jag spela vidare utan operation om jag blir tillräckligt stark. Det är även en fördel om jag är bra tränad om det blir operation. Det sägs annars att det är cirka sex månaders rehabträning om det måste opereras, säger anfallaren som värvades inför den gångna säsongen till KB från Strömtorp som då hade åkt ur division 3.

Magnetröntgen avgör

Peter Andersson säger efter att han undersökt Iwersen:

– Min känsla efter att ha känt på det skadade knäet är att jag befarar att det är en korsbandsskada. Det är stor risk att det är så. Jag kan dock inte säga säkert. För att vara 100-procentigt säker måste Iwersen magnetröntgas.

– Jag hoppas att jag har fel men även om det visar sig att jag har det kommer det att bli rätt för Iwersen i slutändan. För hur som helst behöver han bygga upp sig då han inte känner att alls kan gå för fullt på planen nu på grund av knäproblemen.

Jonas Iwersen åkte på skadan i höger knä i samband med en träning.

– Det gjorde ont direkt efteråt men kändes ändå betydligt mindre än när jag blev allvarligt knäskadad förra gången, då i vänster knä, berättar han.

Det var när han spelade i Väsbys division 1-lag.

– Det smällde bara till då. Det hördes ända upp på läktaren att knäet gick sönder, förklarar han.

Väntar på röntgen

Nu kämpade han sig tillbaka senare under hösten och spelade på slutet.

– Nyligen träffade jag sjukgymnasten Peter Andersson som direkt slog fast att det var stor risk att det rörde sig om en korsbandsskada. Han har satt upp mig för en röntgentid men ännu har jag inte fått någon. Vi ska avvakta den innan det bestäms hur vi ska gå vidare, säger Iwersen – en viktig pjäs i KB; dels för sin offensiva styrka, och dels för sin erfarenhet och rutin.

Bygger upp styrkan

Just nu ägnar han sig bara åt uppbyggande styrketräning och springer även en del.

– Jag kör på hårt för att bygga upp styrkan. I bästa fall kan jag spela vidare utan operation om jag blir tillräckligt stark. Det är även en fördel om jag är bra tränad om det blir operation. Det sägs annars att det är cirka sex månaders rehabträning om det måste opereras, säger anfallaren som värvades inför den gångna säsongen till KB från Strömtorp som då hade åkt ur division 3.

Magnetröntgen avgör

Peter Andersson säger efter att han undersökt Iwersen:

– Min känsla efter att ha känt på det skadade knäet är att jag befarar att det är en korsbandsskada. Det är stor risk att det är så. Jag kan dock inte säga säkert. För att vara 100-procentigt säker måste Iwersen magnetröntgas.

– Jag hoppas att jag har fel men även om det visar sig att jag har det kommer det att bli rätt för Iwersen i slutändan. För hur som helst behöver han bygga upp sig då han inte känner att alls kan gå för fullt på planen nu på grund av knäproblemen.