2013-09-27 06:00

2015-06-17 08:07

"Jag blev grundlurad"

FOTBOLL: BSK:s målvakt uppmärksammade straffen

– Jag blev grundlurad. Killen tittade mot ena hörnet av målet. Jag tog en chans och kastade mig ditåt. Men tyvärr – jag var långt ifrån bollen.
Det berättar i dag Bäckhammars fotbollsmålvakt Mattias Frisell. Mattias som nu är känd som målvakten som släppte in en straffspark från en blind spelare.

Det var först under torsdagen Mattias Frisell förstod vad som hände i lördagsmatchen mot Ulvsby. Detta sedan NWT berättat historien om blinde Andreas Bergström och hans straffmål för Ulvsby.

– Jag hade ingen aning om att killen var blind. Han grundlurade mig verkligen. Han kikade mot ena hörnet och jag tänkte, ”där slår han den”. Jag chansade och kastade mig ditåt och kunde bara konstatera att jag blivit riktigt bortfintad.

”Lite jobbigt”

Under torsdagen började Mattias telefon ringa.

– Det är en del som hört av sig, visst är det så. Och lite jobbigt känns det faktiskt... jag kommer nog ganska länge få höra att jag släppt in ett mål från en blind.

Om du vetat att Andreas Engström är blind – hur hade du reagerat direkt efter målet?

– Jag hade gått fram, klappat honom på axeln och grattat. Absolut.

Mattias är 19 år och han har nyss avslutat sin andra säsong i Bäckhammar. Matchen i lördags inledde han på avbytarbänken, men ersatte storebrorsan Andreas i andra halvlek. Med 20 minuter kvar av matchen blåste så domaren för den straff lillebror Frisell aldrig kommer glömma.

– Möter vi Ulvsby igen och samma läge uppstår, då lovar jag, då kommer jag noga kolla vem som går fram till straffpunkten.

”Hade gärna bjudit på korv”

Inte för att det var någon storpublik runt fotbollsplanen i Bäckhammar den här dagen. Sju personer lyder den officiella publiksiffran på. En av de som fanns på plats var Peter Gerdin i Bäckhammars SK. Han är både fotbollsansvarig och lite av allt i allo i klubben.

Även han fick svaret med NWT i går varför straffsituationen i matchen rönte så stor uppståndelse.

– Alla i Ulvsbys lag blev helt plötsligt ivriga att just den här spelaren skulle komma in och slå straffen. Jag visste inte varför, jag trodde det rörde sig om en spelare som varit långtidsskadad och var på väg tillbaka. Nu, när jag vet, känner jag att det var lite tråkigt att ingen berättade. Jag hade gärna gratulerat spelaren och även bjudit på korv och dricka.

Det var först under torsdagen Mattias Frisell förstod vad som hände i lördagsmatchen mot Ulvsby. Detta sedan NWT berättat historien om blinde Andreas Bergström och hans straffmål för Ulvsby.

– Jag hade ingen aning om att killen var blind. Han grundlurade mig verkligen. Han kikade mot ena hörnet och jag tänkte, ”där slår han den”. Jag chansade och kastade mig ditåt och kunde bara konstatera att jag blivit riktigt bortfintad.

”Lite jobbigt”

Under torsdagen började Mattias telefon ringa.

– Det är en del som hört av sig, visst är det så. Och lite jobbigt känns det faktiskt... jag kommer nog ganska länge få höra att jag släppt in ett mål från en blind.

Om du vetat att Andreas Engström är blind – hur hade du reagerat direkt efter målet?

– Jag hade gått fram, klappat honom på axeln och grattat. Absolut.

Mattias är 19 år och han har nyss avslutat sin andra säsong i Bäckhammar. Matchen i lördags inledde han på avbytarbänken, men ersatte storebrorsan Andreas i andra halvlek. Med 20 minuter kvar av matchen blåste så domaren för den straff lillebror Frisell aldrig kommer glömma.

– Möter vi Ulvsby igen och samma läge uppstår, då lovar jag, då kommer jag noga kolla vem som går fram till straffpunkten.

”Hade gärna bjudit på korv”

Inte för att det var någon storpublik runt fotbollsplanen i Bäckhammar den här dagen. Sju personer lyder den officiella publiksiffran på. En av de som fanns på plats var Peter Gerdin i Bäckhammars SK. Han är både fotbollsansvarig och lite av allt i allo i klubben.

Även han fick svaret med NWT i går varför straffsituationen i matchen rönte så stor uppståndelse.

– Alla i Ulvsbys lag blev helt plötsligt ivriga att just den här spelaren skulle komma in och slå straffen. Jag visste inte varför, jag trodde det rörde sig om en spelare som varit långtidsskadad och var på väg tillbaka. Nu, när jag vet, känner jag att det var lite tråkigt att ingen berättade. Jag hade gärna gratulerat spelaren och även bjudit på korv och dricka.

  • Kenneth Olsson

null
null
null