2018-04-26 11:45

2018-04-26 11:45

Tränarakademi startas i Karlstad

BASKET: Agnes Lindell leder satsning

Basketintresset finns bland ungdomarna i Karlstad, men bristen på tränare sätter stopp.
Nu startas Tränarakademin på Kronoparken för att råda bot på bristen.

Agnes Lindell är en av tränarna som behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop.

– Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb (Solstaden). Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell i ett pressmeddelande.

Satsningen stöttas ekonomiskt av Svenska basketbollförbundet och Loka Heroes (ett initiativ som peppar och stöttar människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg).

– Stödet från Loka Heroes kommer att hjälpa oss enormt mycket eftersom det ger oss möjlighet att ge ungdomarna inspirationen till att bli ledare. Vi har sett hur ungdomarna växer när de får ta ansvar och tränarrollen är också en väldigt bra förberedelse för deras kommande arbetsliv, säger Agnes.

– Det är väldigt viktigt att stötta eldsjälar som Agnes, som lägger ner så mycket tid på ungdomarna. Genom att bidra med det vi kan, de ekonomiska resurserna och att sprida kännedom om Tränarakademin, hoppas vi på att få igång en långsiktighet i hela Karlstads basketverksamhet. På så sätt kan vi göra en verklig skillnad i samhället med hjälp av basket, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups och ordförande i Loka Heroes jury.

Som kick-off kommer ungdomarna att få åka på en inspirationsdag i samband med basketlandskampen i Stockholm i juni. Då står bland annat föreläsningar och match på Hovet på schemat.

Agnes Lindell är en av tränarna som behöver arbeta över klubbgränserna för att verksamheterna ska gå ihop.

– Jag är tränare för fyra lag och driver en basketklubb (Solstaden). Men jag hade velat, och behövt, ha minst dubbelt så mycket tid för att ta hand om fler ungdomar, säger Agnes Lindell i ett pressmeddelande.

Satsningen stöttas ekonomiskt av Svenska basketbollförbundet och Loka Heroes (ett initiativ som peppar och stöttar människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg).

– Stödet från Loka Heroes kommer att hjälpa oss enormt mycket eftersom det ger oss möjlighet att ge ungdomarna inspirationen till att bli ledare. Vi har sett hur ungdomarna växer när de får ta ansvar och tränarrollen är också en väldigt bra förberedelse för deras kommande arbetsliv, säger Agnes.

– Det är väldigt viktigt att stötta eldsjälar som Agnes, som lägger ner så mycket tid på ungdomarna. Genom att bidra med det vi kan, de ekonomiska resurserna och att sprida kännedom om Tränarakademin, hoppas vi på att få igång en långsiktighet i hela Karlstads basketverksamhet. På så sätt kan vi göra en verklig skillnad i samhället med hjälp av basket, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups och ordförande i Loka Heroes jury.

Som kick-off kommer ungdomarna att få åka på en inspirationsdag i samband med basketlandskampen i Stockholm i juni. Då står bland annat föreläsningar och match på Hovet på schemat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.