2017-02-25 17:06

2017-02-26 17:58

Boltic och Borstner avslutade i stil

BANDY: "Jag blev lite rörd"

Mikael Borstners avskedsmatch som Boltictränare slutade med storseger. Tabelljumbon Blåsut hade inget att spela för och blev en munsbit för ett taggat Boltic. 9–3 vann värmlänningarna med till slut.

– Jag känner enorm glädje och stolthet över att ha fått jobba med den här gruppen. Det känns som det perfekta tillfället att lämna nu när klubben mår så bra och vi har säkrat många spelare från denna trupp även till nästa säsong, säger Borstner.

Under matchen sjöng Boltic Blues flertalet ramsor om den avgående tränaren och hyllningarna fortsatte även efter slutsignalen då Borstner själv gick upp på läktaren och sjöng med fansen.

– Jag blev lite rörd av klacken. Vi har inte haft den bästa av relation så det var lite oväntat och extra roligt.

”Berg och dalbana”

Under fjolåret kvalade Boltic till elitserien, men till de höjderna har man inte riktigt nått i år. Formsvackorna har varit djupa med skade- och sjukdomsbekymmer som har tärt på truppen.

– Vi spelade i en mycket bättre serie i år än vad vi gjorde förra året, och mot lagen som är ovanför oss i tabellen har vi inte varit tillräckligt bra, och på så sätt är vår placering rättvis. Tidigare år har vi haft flyt med skador men i år har det varit tvärtom, säger Borstner och tillägger:

– Det var inledningen och de matcherna efter jul som förstörde säsongen för oss.

Lagkapten Erik Wallman var inte helt nöjd med säsongen som gått:

– Jag personligen är inte nöjd och det tror jag inte många grabbar i laget är heller. Vi hade högre förväntningar på oss själva men vi har fått inse att skador och sjukdomar har tagit hårt på oss.

”En ny röst”

Efter sex år på huvudtränarposten i Boltic lämnar nu Borstner över ansvaret, och mycket tyder på att det blir Marcus Bergwall som tar över.

– Jag kände att det var dags nu. Jag vill inte vara den som står i vägen för att klubben går framåt sportsligt. Jag tror att man kan fastna i vissa idéer om hur spelet ska funka och vad spelarna kan göra. En ny röst och nya intryck tror jag kan lyfta den här gruppen framåt.

Storseger

Matchen mot Blåsut då?

Karlstadslaget ryckte ifrån redan i första halvlek och andra akten blev sedan en enda långa defilering mot slutsignalen. Resultatet blev 9–3 i Boltics favör och målskyttar blev Joakim Jansson med fyra fullträffar, Mathias Stavis med två och Niclas Nyqvist, Christian Thellin och Daniel Rönning med varsitt mål. I första halvlek fick också juniormålvakten Anton Torehammar debutera på allsvensk nivå.

– Jag är nöjd att vi vann i alla fall. Det är svårt att spela sådana här matcher också, när det inte gäller någonting. Men vi bjöd ändå på några snygga mål trots att tempot inte alltid var det bästa. Det var självklart skönt att avsluta med en seger, säger Borstner.

– Jag känner enorm glädje och stolthet över att ha fått jobba med den här gruppen. Det känns som det perfekta tillfället att lämna nu när klubben mår så bra och vi har säkrat många spelare från denna trupp även till nästa säsong, säger Borstner.

Under matchen sjöng Boltic Blues flertalet ramsor om den avgående tränaren och hyllningarna fortsatte även efter slutsignalen då Borstner själv gick upp på läktaren och sjöng med fansen.

– Jag blev lite rörd av klacken. Vi har inte haft den bästa av relation så det var lite oväntat och extra roligt.

”Berg och dalbana”

Under fjolåret kvalade Boltic till elitserien, men till de höjderna har man inte riktigt nått i år. Formsvackorna har varit djupa med skade- och sjukdomsbekymmer som har tärt på truppen.

– Vi spelade i en mycket bättre serie i år än vad vi gjorde förra året, och mot lagen som är ovanför oss i tabellen har vi inte varit tillräckligt bra, och på så sätt är vår placering rättvis. Tidigare år har vi haft flyt med skador men i år har det varit tvärtom, säger Borstner och tillägger:

– Det var inledningen och de matcherna efter jul som förstörde säsongen för oss.

Lagkapten Erik Wallman var inte helt nöjd med säsongen som gått:

– Jag personligen är inte nöjd och det tror jag inte många grabbar i laget är heller. Vi hade högre förväntningar på oss själva men vi har fått inse att skador och sjukdomar har tagit hårt på oss.

”En ny röst”

Efter sex år på huvudtränarposten i Boltic lämnar nu Borstner över ansvaret, och mycket tyder på att det blir Marcus Bergwall som tar över.

– Jag kände att det var dags nu. Jag vill inte vara den som står i vägen för att klubben går framåt sportsligt. Jag tror att man kan fastna i vissa idéer om hur spelet ska funka och vad spelarna kan göra. En ny röst och nya intryck tror jag kan lyfta den här gruppen framåt.

Storseger

Matchen mot Blåsut då?

Karlstadslaget ryckte ifrån redan i första halvlek och andra akten blev sedan en enda långa defilering mot slutsignalen. Resultatet blev 9–3 i Boltics favör och målskyttar blev Joakim Jansson med fyra fullträffar, Mathias Stavis med två och Niclas Nyqvist, Christian Thellin och Daniel Rönning med varsitt mål. I första halvlek fick också juniormålvakten Anton Torehammar debutera på allsvensk nivå.

– Jag är nöjd att vi vann i alla fall. Det är svårt att spela sådana här matcher också, när det inte gäller någonting. Men vi bjöd ändå på några snygga mål trots att tempot inte alltid var det bästa. Det var självklart skönt att avsluta med en seger, säger Borstner.

  • Erik Dahlén