2017-02-22 06:00

2017-02-22 06:00

Bergwall efter Borstner

BANDY: "Jag har fått frågan och är intresserad"

När Boltic möter Blåsut i sista seriematchen för säsongen på lördag är det också Mikael Borstners sista match som tränare i klubben. Hans ersättare väntas bli Marcus Bergwall.
– Jag har fått frågan och är intresserad, säger Bergwall.

Mikael Borstner har varit tränare och coach för Boltic under sex år och har tagit ett stort ansvar. Inte minst under de ekonomiskt tuffa åren då klubben levde under konkurshot och det fattades pengar till både resor och material.

Borstner är värd en rejäl hyllning på Tingvalla på lördag. Han har visat ett stort Boltichjärta. Innan han tog över tränarrollen var han målvakt under många år.

Bergvall: ”Är sugen”

Nu är det dags för en ny tränarröst i Boltics omklädningsrum. Mycket tyder på att det blir Marcus Bergwall som kommer att bli huvudtränare. Frågan är ställd och inom kort väntas ett svar.

– Jag är intresserad och sugen. Det återstår ändå en del pusslande innan allt är på plats, jag har familj och jobb att ta hänsyn till. Jag ska ha ett snack med min chef och jag hoppas kunna ge Boltic ett besked inom ett par veckor.

Marcus Bergwall är förstås inget nytt namn för någon i Boltic. Han har varit med länge och vunnit precis allt som spelare. Han har också tränarerfarenhet från Vänersborg. Marcus var också med i Boltic när klubben vann SM-guldet 1995 (finalseger mot Vetlanda).

Saikoff fortsätter

Efter några års bortavaro från bandyn är suget nu tillbaka.

– Jag har sett de flesta av Boltics hemmamatcher i vinter och tycker att det sett riktigt bra ut. Stannar bara de flesta av spelarna och att det kanske går att också få något bra nyförvärv kan det bli riktigt intressant.

Faller allt på plats med Marcus Bergwall kan Boltic ha ledarbiten kring laget klart rekordtidigt den här gången. Mycket tyder på att Per-Erik Saikoff fortsätter som assisterande tränare.

– Vore hur bra som helst. Jag vet att Saikoff brinner för bandyn och Boltic, säger Marcus Bergwall.

Av säsongen återstår bara en match, mot Blåsut. Det bästa tacket spelarna kan ge Mkael Borstner är en riktigt bra insats och självklart två poäng. När nästa säsong drar igång innebär det också en nyordning. De två allsvenska serierna blir en, en superallsvenska likt den fotbollen och ishockeyn har.

Mikael Borstner har varit tränare och coach för Boltic under sex år och har tagit ett stort ansvar. Inte minst under de ekonomiskt tuffa åren då klubben levde under konkurshot och det fattades pengar till både resor och material.

Borstner är värd en rejäl hyllning på Tingvalla på lördag. Han har visat ett stort Boltichjärta. Innan han tog över tränarrollen var han målvakt under många år.

Bergvall: ”Är sugen”

Nu är det dags för en ny tränarröst i Boltics omklädningsrum. Mycket tyder på att det blir Marcus Bergwall som kommer att bli huvudtränare. Frågan är ställd och inom kort väntas ett svar.

– Jag är intresserad och sugen. Det återstår ändå en del pusslande innan allt är på plats, jag har familj och jobb att ta hänsyn till. Jag ska ha ett snack med min chef och jag hoppas kunna ge Boltic ett besked inom ett par veckor.

Marcus Bergwall är förstås inget nytt namn för någon i Boltic. Han har varit med länge och vunnit precis allt som spelare. Han har också tränarerfarenhet från Vänersborg. Marcus var också med i Boltic när klubben vann SM-guldet 1995 (finalseger mot Vetlanda).

Saikoff fortsätter

Efter några års bortavaro från bandyn är suget nu tillbaka.

– Jag har sett de flesta av Boltics hemmamatcher i vinter och tycker att det sett riktigt bra ut. Stannar bara de flesta av spelarna och att det kanske går att också få något bra nyförvärv kan det bli riktigt intressant.

Faller allt på plats med Marcus Bergwall kan Boltic ha ledarbiten kring laget klart rekordtidigt den här gången. Mycket tyder på att Per-Erik Saikoff fortsätter som assisterande tränare.

– Vore hur bra som helst. Jag vet att Saikoff brinner för bandyn och Boltic, säger Marcus Bergwall.

Av säsongen återstår bara en match, mot Blåsut. Det bästa tacket spelarna kan ge Mkael Borstner är en riktigt bra insats och självklart två poäng. När nästa säsong drar igång innebär det också en nyordning. De två allsvenska serierna blir en, en superallsvenska likt den fotbollen och ishockeyn har.