2016-02-13 17:16

2016-02-14 16:54

Larsson matchhjälte i rysare

BANDY: Boltic–Jönköping 5–5

I en ganska avslagen bandymatch hade gästerna Jönköping, tillika tabelltrea, två mål tillgodo långt in i mötet med Boltic. Men med endast 20 sekunder kvar på matchklockan skickade Joakim Larsson in 5–5-resultatet och värmlänningarna behåller därmed platsen som serietvåa.
– Det känns helt overkligt, säger Larsson.

För den skrockfulle är numret 13 synonymt med otur. I toppmötet mellan Boltic och Jönköping var det dock gästerna som drabbades av olyckan, då Karlstadslaget skickade in 4–5 i 88:e minuten på deras 13:e hörna i matchen. Tabelltvåan hade sina, än så länge, viktigaste minuter den här säsongen framför sig i jakten på en kvittering.

Redan anfallet efter hade Niclas Skjöld ett bra läge, men fick aldrig iväg skottet. Många trodde att matchen därmed var över, och att Jönköping skulle avancera till en andraplats i tabellen.

Men med tjugo sekunder kvar på matchuret, efter 90 sekunders tillägg, kom det efterlängtade målet signerat Joakim Larsson som därmed blev stor matchhjälte när han räddade sitt Boltic.

– Jag tycker vi spelade bra första, men sen i andra kom vi inte upp i den nivån vi ska ligga på. När målet kom var det bara full fart framåt som gällde. Jönköping är ett bra lag så detta kändes riktigt skönt att slå dem.

Time out vände mötet

När värmlänningarna gick in i pausvila efter första halvlek hade de resultatet 3–2 till sin fördel, men efter tre Jönköpingsmål i andra tog Boltic time out. Något som gav resultat i en enormt viktig seger i jakten på andraplatsen och kval uppåt, något bland annat Larsson inte hade i åtanke inför säsongen.

– Det har verkligen gått över förväntan och det har blivit det nya målet nu.

Det enda som står i vägen för Boltic och ett eventuellt kval till elitserien är bortamötet med Lidköping på fredag och mot tabelljumbon Surte hemma på Tingvalla under söndagen.

Mål, Boltic: Niclas Andersson 2, Joakim Jansson 2, Joakim Larsson.

För den skrockfulle är numret 13 synonymt med otur. I toppmötet mellan Boltic och Jönköping var det dock gästerna som drabbades av olyckan, då Karlstadslaget skickade in 4–5 i 88:e minuten på deras 13:e hörna i matchen. Tabelltvåan hade sina, än så länge, viktigaste minuter den här säsongen framför sig i jakten på en kvittering.

Redan anfallet efter hade Niclas Skjöld ett bra läge, men fick aldrig iväg skottet. Många trodde att matchen därmed var över, och att Jönköping skulle avancera till en andraplats i tabellen.

Men med tjugo sekunder kvar på matchuret, efter 90 sekunders tillägg, kom det efterlängtade målet signerat Joakim Larsson som därmed blev stor matchhjälte när han räddade sitt Boltic.

– Jag tycker vi spelade bra första, men sen i andra kom vi inte upp i den nivån vi ska ligga på. När målet kom var det bara full fart framåt som gällde. Jönköping är ett bra lag så detta kändes riktigt skönt att slå dem.

Time out vände mötet

När värmlänningarna gick in i pausvila efter första halvlek hade de resultatet 3–2 till sin fördel, men efter tre Jönköpingsmål i andra tog Boltic time out. Något som gav resultat i en enormt viktig seger i jakten på andraplatsen och kval uppåt, något bland annat Larsson inte hade i åtanke inför säsongen.

– Det har verkligen gått över förväntan och det har blivit det nya målet nu.

Det enda som står i vägen för Boltic och ett eventuellt kval till elitserien är bortamötet med Lidköping på fredag och mot tabelljumbon Surte hemma på Tingvalla under söndagen.

Mål, Boltic: Niclas Andersson 2, Joakim Jansson 2, Joakim Larsson.