2016-01-30 16:28

2016-01-31 19:32

Nyqvists revansch bäddade för seger

BANDY: "Jag åkte runt och tänkte på missen hela tiden"

Trots en fatal inledning på tillställningen mot Nitro Nora knep Boltic två viktiga poäng i jakten på en framskjuten placering i tabellen.

En av segerorganisatörerna i 5–2-viktorian var tvåmålskytten Niklas Nyqvist som bjöd på bandypropaganda när han stod för dubbla delikatesser.

Men innan de två nätkänningarna var ett faktum fick Nyqvist agera syndabock efter att ha missat en straffvariant i matchminut 28. I den ordinarie straffläggaren Niclas Skölds frånvaro försökte nämligen duon Ted Wiklund och Nyqvist med en ”petstraff” – som dock slutade i moll.

– Jag och Ted snackade ihop oss innan och tänkte att vi skulle försöka. Jag gick för tunneln, men där var det stopp, berättar 20-åringen, som efteråt erkände att det tog på självförtroendet med den försmädliga fadäsen.

– Jag åkte runt och tänkte på missen hela tiden.

”Riktigt gôtt”

Fem minuter senare skulle dock Slottsbronprodukten få upprättelse när han på elegant manér utjämnade bataljen till 1–1 efter ett välplacerat långskott. När Nyqvist sedan prickade in 3–1 i slutet av den första halvleken – efter ett vackert väggspel med Christian Tellin – var den personliga vendettan ett faktum.

– Det var riktigt gôtt, säger tvåmålskytten, som prisades som matchens lirare.

Hemmalagets tre mål kom inom loppet av sju minuter och var sett till matchbilden i den första akten knappast rättvist. Det var nämligen tabellsjuan från Västmanland som skapade flest chanser – framför allt i upprinnelsen av matchen. Och i den tionde minuten tog bortalaget ledningen på hörna efter att den tidigare Bolticspelaren Jesper Bryngelsson hittat nätmaskorna bakom den storspelande Johannes Gustavsson.

Snabb replik

De blågula inledde svagt även i den andra halvleken och än en gång fick burväktaren Gustavsson avvärja flertalet lägen.

– Det var skönt att få göra en bra match. Hela säsongen har gått bättre än vad jag hade hoppats på faktiskt, säger Gustavsson.

Trots de många paraderna fick han tillslut ge vika när Bryngelsson reducerade till 3–2 i den 65:e minuten.

Repliken lät dock inte vänta på sig och 50 sekunder senare utökade skyttekungen Joakim Jansson ledningen med sitt andra mål för dagen.

Pål Hansen satte spiken i den berömdra kistan med sitt 5–2-mål fyra minuter från slutet.

Segern var dock inte det enda glädjeämnet då den primära konkurrenten om en kvalplats, Jönköping, förlorade mot Nässjö under fredagen. Boltic har nu fem poäng tillgodo på smålänningarna.

Men innan de två nätkänningarna var ett faktum fick Nyqvist agera syndabock efter att ha missat en straffvariant i matchminut 28. I den ordinarie straffläggaren Niclas Skölds frånvaro försökte nämligen duon Ted Wiklund och Nyqvist med en ”petstraff” – som dock slutade i moll.

– Jag och Ted snackade ihop oss innan och tänkte att vi skulle försöka. Jag gick för tunneln, men där var det stopp, berättar 20-åringen, som efteråt erkände att det tog på självförtroendet med den försmädliga fadäsen.

– Jag åkte runt och tänkte på missen hela tiden.

”Riktigt gôtt”

Fem minuter senare skulle dock Slottsbronprodukten få upprättelse när han på elegant manér utjämnade bataljen till 1–1 efter ett välplacerat långskott. När Nyqvist sedan prickade in 3–1 i slutet av den första halvleken – efter ett vackert väggspel med Christian Tellin – var den personliga vendettan ett faktum.

– Det var riktigt gôtt, säger tvåmålskytten, som prisades som matchens lirare.

Hemmalagets tre mål kom inom loppet av sju minuter och var sett till matchbilden i den första akten knappast rättvist. Det var nämligen tabellsjuan från Västmanland som skapade flest chanser – framför allt i upprinnelsen av matchen. Och i den tionde minuten tog bortalaget ledningen på hörna efter att den tidigare Bolticspelaren Jesper Bryngelsson hittat nätmaskorna bakom den storspelande Johannes Gustavsson.

Snabb replik

De blågula inledde svagt även i den andra halvleken och än en gång fick burväktaren Gustavsson avvärja flertalet lägen.

– Det var skönt att få göra en bra match. Hela säsongen har gått bättre än vad jag hade hoppats på faktiskt, säger Gustavsson.

Trots de många paraderna fick han tillslut ge vika när Bryngelsson reducerade till 3–2 i den 65:e minuten.

Repliken lät dock inte vänta på sig och 50 sekunder senare utökade skyttekungen Joakim Jansson ledningen med sitt andra mål för dagen.

Pål Hansen satte spiken i den berömdra kistan med sitt 5–2-mål fyra minuter från slutet.

Segern var dock inte det enda glädjeämnet då den primära konkurrenten om en kvalplats, Jönköping, förlorade mot Nässjö under fredagen. Boltic har nu fem poäng tillgodo på smålänningarna.

  • Marcus Ljungberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.