2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

"Kval vore fantastiskt"

BANDY: Mikael Borstner om Boltics succéstart – och fortsättningen

Inför serien var Mikael Borstner tvärsäker: Motala och Nässjö skulle stå i en klass för sig och ta kvalplatserna till elitserien.
I dag säger han:
– Det skulle vara dumt av mig att stå fast vid det tipset.

Borstners Boltic har vänt upp och ner på alla förhandstips den här allsvenska säsongen. Halvvägs in i serien är Boltic tvåa bakom Nässjö – och med, om än en liten, viss marginal ner till de jagande lagen.

Boltics bortaseger på annandagen mot Motala var en knall. Nu möts lagen igen, och nu på Tingvalla, på årets sista dag.

– Pressen ligger på Motala. Der måste vinna för att inte tappa kontakten helt med oss och Nässjö. Jag räknar med att Motala kommer ut till matchen och sätter högsta fart för att ta kommandot.

Och hur resonerar ni att möta detta förväntade scenario?

– Om jag säger så här, jag spelar hellre på Tingvalla än i Motala. Hemmaplan är trots allt hemmaplan. Vi har respekt för Motala men vi har några drag att plocka fram även den här gången. Sedan får vi se om det räcker till en ny tvåpoängare. Det var en match med mycket fysiskt spel i Motala, räknar med att det blir samma sak den här gången.

Ett bra år

2015 har varit ett förvandlingens år för Boltic. En förvandling och förändring till det bättre. Ekonomiskt är Boltic i balans och klubbledningen har kontroll på bankkontot.

Sportsligt har tränarna Mikael Borstner och Johan Ekängen förvandlat ett tidigare stryklag till vinnare. För ett år sedan, vid den här tidpunkten, var Boltic ett bottenlag i allsvenskan och de föregående säsongerna har lagt tvingats kvala för att hålla sig kvar på allsvensk nivå.

Nu ligger laget på kvalplats – uppåt.

– Ett elitseriekval vore fantastiskt. När vi väl lyckades vända trenden vid årsskiftet förra året vann vi sju matcher i följd och klättrade i tabellen. Vi har byggt vidare på det och är mycket nöjda så här långt. Samtidigt är det tajt i varje match. Det gäller att göra läxan varje gång.

Värda mer publik

Nyårsaftonens möte med Motala är en nyckelmatch i jakten på ett kval och nu hoppas Borstner på att hans spelare ska få ett lite större publikstöd än de 250-300 som normalt sett kommer.

– Jag tycker killarna är värda det. Vi spelar ändå rätt bra bandy och vi har flera sevärda lirare i laget. Runt 400-500 hoppas jag få se på läktarna.

Borstners Boltic har vänt upp och ner på alla förhandstips den här allsvenska säsongen. Halvvägs in i serien är Boltic tvåa bakom Nässjö – och med, om än en liten, viss marginal ner till de jagande lagen.

Boltics bortaseger på annandagen mot Motala var en knall. Nu möts lagen igen, och nu på Tingvalla, på årets sista dag.

– Pressen ligger på Motala. Der måste vinna för att inte tappa kontakten helt med oss och Nässjö. Jag räknar med att Motala kommer ut till matchen och sätter högsta fart för att ta kommandot.

Och hur resonerar ni att möta detta förväntade scenario?

– Om jag säger så här, jag spelar hellre på Tingvalla än i Motala. Hemmaplan är trots allt hemmaplan. Vi har respekt för Motala men vi har några drag att plocka fram även den här gången. Sedan får vi se om det räcker till en ny tvåpoängare. Det var en match med mycket fysiskt spel i Motala, räknar med att det blir samma sak den här gången.

Ett bra år

2015 har varit ett förvandlingens år för Boltic. En förvandling och förändring till det bättre. Ekonomiskt är Boltic i balans och klubbledningen har kontroll på bankkontot.

Sportsligt har tränarna Mikael Borstner och Johan Ekängen förvandlat ett tidigare stryklag till vinnare. För ett år sedan, vid den här tidpunkten, var Boltic ett bottenlag i allsvenskan och de föregående säsongerna har lagt tvingats kvala för att hålla sig kvar på allsvensk nivå.

Nu ligger laget på kvalplats – uppåt.

– Ett elitseriekval vore fantastiskt. När vi väl lyckades vända trenden vid årsskiftet förra året vann vi sju matcher i följd och klättrade i tabellen. Vi har byggt vidare på det och är mycket nöjda så här långt. Samtidigt är det tajt i varje match. Det gäller att göra läxan varje gång.

Värda mer publik

Nyårsaftonens möte med Motala är en nyckelmatch i jakten på ett kval och nu hoppas Borstner på att hans spelare ska få ett lite större publikstöd än de 250-300 som normalt sett kommer.

– Jag tycker killarna är värda det. Vi spelar ändå rätt bra bandy och vi har flera sevärda lirare i laget. Runt 400-500 hoppas jag få se på läktarna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.