2015-12-05 16:03

2015-12-06 21:16

Första Bolticförlusten

BANDY: Ekängen: "Vi har visat att vi är att räkna med"

(UPPDATERAD) Boltics vinstsvit stannade vid sex matcher. I seriefinalen mot Nässjö gick Karlstadslaget på säsongens första mina efter den succéartade prologen av säsongen.
– Nässjö var det bättre laget helt enkelt, medger Boltictränaren Johan Ekängen efter 10–5-förlusten.

Drygt 20 minuter in i seriefinalen mellan Nässjö och Boltic hade de förstnämnda införskaffat sig en 4–1-ledning. Värmlänningarna kom inte upp i sin sedvanliga standard och lyckades aldrig att vända matchen till sin favör.

– Vi fick tidigt jobba i uppförsbacke. Det var defensiven som brast. Släpper man in tio mål vinner man inga bandymatcher. Offensiven var dock riktigt bra och den kan vi helt klart ta med oss till framtiden, säger Johan Ekängen.

Komfortabel vinst

Smålänningarna defilerade hem segern i den andra halvleken och vann till slut med 10–5 och blev därmed det första laget att besegra Boltic denna säsong. Trots nederlaget toppar de blåklädda fortfarande den haltande tabellen där Nässjö har spelat en match mindre.

– Vi har visat att vi är att räkna med. Jag tror att vi kommer vara med och slåss i toppen under säsongen. Självklart är det tråkigt att sviten bröts men det skulle den ha gjorts förr eller senare.

Wenstedt hittade nätet

I förlustmörkret fanns det dock en individuell prestation att glädjas åt.

Nyförvärvet Mattias Wenstedt sågs som en potentiell skyttekung när han hämtades från Surte inför denna säsong. Anfallaren har dock haft svårt att acklimatisera sig till sin nya klubb och hade endast hittat nätet två gånger innan bataljen med Nässjö. Målskörden mer än dubblades dock under lördagen då Wenstedt stod för tre baljor

– Ett riktigt glädjeämne. Mattias har inte fått målskyttet att lossna tidigare men nu såg det riktigt bra ut. En av våra styrkor denna säsong är att vi har många som kan bidra med mål, förklarar Ekängen.

Nu laddar det anrika laget om till nästa lördag då Blåsut står på agendan.

– Blåsut borta är en tuff match och det krävs att vi är på tårna för att ha en chans till vinst. Det vore skönt att kunna studsa tillbaka efter den första förlusten, berättar Ekängen.

Drygt 20 minuter in i seriefinalen mellan Nässjö och Boltic hade de förstnämnda införskaffat sig en 4–1-ledning. Värmlänningarna kom inte upp i sin sedvanliga standard och lyckades aldrig att vända matchen till sin favör.

– Vi fick tidigt jobba i uppförsbacke. Det var defensiven som brast. Släpper man in tio mål vinner man inga bandymatcher. Offensiven var dock riktigt bra och den kan vi helt klart ta med oss till framtiden, säger Johan Ekängen.

Komfortabel vinst

Smålänningarna defilerade hem segern i den andra halvleken och vann till slut med 10–5 och blev därmed det första laget att besegra Boltic denna säsong. Trots nederlaget toppar de blåklädda fortfarande den haltande tabellen där Nässjö har spelat en match mindre.

– Vi har visat att vi är att räkna med. Jag tror att vi kommer vara med och slåss i toppen under säsongen. Självklart är det tråkigt att sviten bröts men det skulle den ha gjorts förr eller senare.

Wenstedt hittade nätet

I förlustmörkret fanns det dock en individuell prestation att glädjas åt.

Nyförvärvet Mattias Wenstedt sågs som en potentiell skyttekung när han hämtades från Surte inför denna säsong. Anfallaren har dock haft svårt att acklimatisera sig till sin nya klubb och hade endast hittat nätet två gånger innan bataljen med Nässjö. Målskörden mer än dubblades dock under lördagen då Wenstedt stod för tre baljor

– Ett riktigt glädjeämne. Mattias har inte fått målskyttet att lossna tidigare men nu såg det riktigt bra ut. En av våra styrkor denna säsong är att vi har många som kan bidra med mål, förklarar Ekängen.

Nu laddar det anrika laget om till nästa lördag då Blåsut står på agendan.

– Blåsut borta är en tuff match och det krävs att vi är på tårna för att ha en chans till vinst. Det vore skönt att kunna studsa tillbaka efter den första förlusten, berättar Ekängen.