2015-11-21 16:19

2015-11-22 16:35

Boltic fortsatt obesegrat

BANDY: Tvåmålskytten Daniel Rönning: "Helt ärligt trodde jag inte att det skulle gå så här bra för oss"

Boltic fortsätter att gå från klarhet till klarhet i prologen av allsvenskan södra.
7–4-viktorian i den tidiga seriefinalen mot Tranås innebär att Karlstadslaget kan stoltsera med fyra raka vinster och en förstaplats i tabellen.

Inför säsongen satte Boltic upp målsättningen att hålla sig kvar i serien – en uppgift de redan nu är på god väg att klara av. En av de som är mest förvånande över den succéartade inledningen är Daniel Rönning.

– Helt ärligt trodde jag inte att det skulle gå så här bra för oss. Vi sa att vi skulle försöka greja kontraktet, men nu är det inte långt kvar till det målet. Samtidigt har vi en mycket bättre trupp än ifjol, men det här är över förväntan helt klart, berättar 22-åringen som spelade en avgörande roll i lördagens seriefinal mot Tranås.

Proppen ur

Boltic och Tranås följdes åt i målprotokollet fram tills 3–3 och matchen såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men efter ett rafflande slutskede av bataljen knep det blågula laget samtliga poäng.

Anton Helgman prickade in 4–3 efter 78 minuter och kort därefter utökades ledningen av nyförvärvet Mattias Wenstedt.

Smålänningarna reducerade, men förgäves. Daniel Rönning replikerade nämligen omgående och släckte allt hopp för bortalaget med sitt 6–4-mål i den 85:e minuten. 22-åringen satte även spiken i kistan när han prickade in slutresultatet 7–4.

– Det satt långt inne. Men det var väl i rätt tid man klev fram som tur var, konstaterar tvåmålskytten.

Comeback för Hanssen

Veteranen Pål Hanssen gjorde säsongsdebut i segern mot Tranås. 43-åringen skrev även in sig i målprotokollet efter att ha assisterat till Niklas Nyqvists mål.

– Orken tröt, men det kändes bättre desto längre matchen led, förklarar norrmannen angående sin insats.

På frågan ifall Hanssen var nöjd med poängskörden skickade han en skämtsam passning till lagkompisarna.

– Det borde vart fler assist. Men de andra missade – som vanligt, skrattar han.

Inför säsongen satte Boltic upp målsättningen att hålla sig kvar i serien – en uppgift de redan nu är på god väg att klara av. En av de som är mest förvånande över den succéartade inledningen är Daniel Rönning.

– Helt ärligt trodde jag inte att det skulle gå så här bra för oss. Vi sa att vi skulle försöka greja kontraktet, men nu är det inte långt kvar till det målet. Samtidigt har vi en mycket bättre trupp än ifjol, men det här är över förväntan helt klart, berättar 22-åringen som spelade en avgörande roll i lördagens seriefinal mot Tranås.

Proppen ur

Boltic och Tranås följdes åt i målprotokollet fram tills 3–3 och matchen såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men efter ett rafflande slutskede av bataljen knep det blågula laget samtliga poäng.

Anton Helgman prickade in 4–3 efter 78 minuter och kort därefter utökades ledningen av nyförvärvet Mattias Wenstedt.

Smålänningarna reducerade, men förgäves. Daniel Rönning replikerade nämligen omgående och släckte allt hopp för bortalaget med sitt 6–4-mål i den 85:e minuten. 22-åringen satte även spiken i kistan när han prickade in slutresultatet 7–4.

– Det satt långt inne. Men det var väl i rätt tid man klev fram som tur var, konstaterar tvåmålskytten.

Comeback för Hanssen

Veteranen Pål Hanssen gjorde säsongsdebut i segern mot Tranås. 43-åringen skrev även in sig i målprotokollet efter att ha assisterat till Niklas Nyqvists mål.

– Orken tröt, men det kändes bättre desto längre matchen led, förklarar norrmannen angående sin insats.

På frågan ifall Hanssen var nöjd med poängskörden skickade han en skämtsam passning till lagkompisarna.

– Det borde vart fler assist. Men de andra missade – som vanligt, skrattar han.

  • Marcus Ljungberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.