2015-11-04 06:00

2015-11-04 06:00

Team Karlstad en bandynyhet

BANDY: "Vi ser detta som ett måste för att rädda bandyn"

Bandyklubbarna i Karlstad har inlett ett samarbete på ungdomssidan och redan i vinter kommer det innebära i ett P14-lag med arbetsnamnet Team Karlstad.
– Vi ser detta och samarbetet som ett måste för att rädda bandyn kvar, säger Ingvar Klang.

Ingvar Klang är ordförande i IF Boltic Ungdom och en av pådrivarna bakom detta nytänkande. Förutom Boltic Ungdom ingår även Karlstad Bandy, Mosserud, Vaik, Delta och Slottsbron i det samarbetsavtal som upprättats.

Delta och Slottsbron kommer inte att ha någon egen ungdomsverksamhet den här säsongen, men de övriga fyra klubbarna kommer att ha egna lag i seriespel. Den stora nyheten är Team Karlstad för 14-åringar som kommer att ha spelare från samtliga sex ”alliansklubbar” och som kommer att spela i en regional serie och där möta Nitro/Nora, Örebro, Viking och Lesjöfors/Filipstad. Därefter väntar en fortsättningsserie.

P20 om tre år

Thommie Larsson är en eldsjäl på ungdomssidan och i förlängningen ser han att Karlstadsbandyn ska kunna ha lag också på P18 och P20-nivå.

– Inom två, tre år så...

Ingvar Klang är ordförande i IF Boltic Ungdom och en av pådrivarna bakom detta nytänkande. Förutom Boltic Ungdom ingår även Karlstad Bandy, Mosserud, Vaik, Delta och Slottsbron i det samarbetsavtal som upprättats.

Delta och Slottsbron kommer inte att ha någon egen ungdomsverksamhet den här säsongen, men de övriga fyra klubbarna kommer att ha egna lag i seriespel. Den stora nyheten är Team Karlstad för 14-åringar som kommer att ha spelare från samtliga sex ”alliansklubbar” och som kommer att spela i en regional serie och där möta Nitro/Nora, Örebro, Viking och Lesjöfors/Filipstad. Därefter väntar en fortsättningsserie.

P20 om tre år

Thommie Larsson är en eldsjäl på ungdomssidan och i förlängningen ser han att Karlstadsbandyn ska kunna ha lag också på P18 och P20-nivå.

– Inom två, tre år så...

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.