2015-01-24 17:57

2015-01-24 17:58

Sekunddrama bakom Boltic-poäng

BANDY: Boltic-Nässjö 4-4

Boltic lyckades få med sig en poäng i den viktiga hemmamatchen mot Nässjö efter sekunddramatik. En tillknäppt första halvlek följdes av en intensiv och öppen andra akt.
– Underbart att vi fick med oss en poäng till slut, säger tränare Mikael Borstner.

Det var fri entré till matchen och trots kraftigt snöfall letade sig mer än 400 personer till Tingvalla. Efter sex minuter tog Nässjö ledningen genom Marcus Magnusson, framspelad av förre Boltic-spelaren Fredrik Rinaldo. Drygt tio minuter senare kvitterade Boltic genom veteranen Niclas Andersson. Resten av halvleken var dock tillknäppt och inga fler mål föll innan pausvilan.

Böljande andra halvlek

Andra halvlek blev mer publikfriande. Boltic tog ledningen i den 64:e minuten genom Daniel Rönning innan Nässjö kvitterade två minuter senare. Fem minuter senare var det dags igen för Boltic, men Nässjö svarade på nytt. Efter en hörna återtog Nässjö ledningen med fem minuter kvar, och då trodde nog de flesta att matchen avgjordes. Men det absolut sista som händer är att Erik Wallman slår in kvitteringen för Boltic till 4–4, vilket innebär en poäng till vardera laget.

– Mycket bra laginsats. Vi är inne i en bra trend, menar tränare Borstner.

Mål: Niclas Andersson 2, Daniel Rönning, Erik Wallman.

Det var fri entré till matchen och trots kraftigt snöfall letade sig mer än 400 personer till Tingvalla. Efter sex minuter tog Nässjö ledningen genom Marcus Magnusson, framspelad av förre Boltic-spelaren Fredrik Rinaldo. Drygt tio minuter senare kvitterade Boltic genom veteranen Niclas Andersson. Resten av halvleken var dock tillknäppt och inga fler mål föll innan pausvilan.

Böljande andra halvlek

Andra halvlek blev mer publikfriande. Boltic tog ledningen i den 64:e minuten genom Daniel Rönning innan Nässjö kvitterade två minuter senare. Fem minuter senare var det dags igen för Boltic, men Nässjö svarade på nytt. Efter en hörna återtog Nässjö ledningen med fem minuter kvar, och då trodde nog de flesta att matchen avgjordes. Men det absolut sista som händer är att Erik Wallman slår in kvitteringen för Boltic till 4–4, vilket innebär en poäng till vardera laget.

– Mycket bra laginsats. Vi är inne i en bra trend, menar tränare Borstner.

Mål: Niclas Andersson 2, Daniel Rönning, Erik Wallman.