2018-07-02 14:12

2018-07-02 14:12

Sju från Crusaders i JVM

AMERIKANSK FOTBOLL: Åker till Mexiko

Sex spelare och en coach från Carlstad Crusaders U17 och U19 lag är med i den blågula truppen som snart åker till Mexiko för att spela slutspel i U19-VM i amerikansk fotboll.

Sverige vann U19-EM i fjol och kvalade därmed in till mästerskapet som avgörs den 14–22 juli.

Premiärmatchen sker mot Kanada, som är regerande världsmästaren och rankat etta, på klassiska Olympiastadion i Mexico City.

De andra lagen i slutspelet är USA (andrarankat), Mexiko (trea), Japan (fyra) och Australien (femma). Efter den tuffa starten väntar Australien den 18:e innan det till slut blir placeringsmatch den 22:a.

– Enormt inspirerade och roligt att få möta regerande världsmästarna i första matchen. Mot Kanada har vi verkligen chansen att visa att vi kan producera elitspelare på världsnivå. En tuff uppgift förstås men vi backar inte för någon.” säger förbundskapten Andreas Ehrenreich i ett pressmeddelande.

– Kanada blir svåra, de har otroligt många fler aktiva än vi, men Australien kan vi slå. Och vinner vi bara en av de två första matcherna så spelar vi match om tredje pris den sista dagen. Det sliter mycket med täta matcher, och vi spelar på nära 2 500 meters höjd, så vi har satsat mycket på att komma riktigt vältränade till Mexiko. Tanken är att vi ska kunna återhämta oss bättre än de andra och bli bättre och bättre under mästerskapet.

44 spelare födda 1999–2001 är med i den svenska VM-truppen. Carlstad Crusaders representeras av: Alex Gudding, Anton Hyvönen, Elias Rosenqvist, Marcus Mangelin, Isak Berg, Oscar Adolfsson.

Josef Nguzo från Carlstad Crusaders ingår i svenska coachingstaben.

Sverige vann U19-EM i fjol och kvalade därmed in till mästerskapet som avgörs den 14–22 juli.

Premiärmatchen sker mot Kanada, som är regerande världsmästaren och rankat etta, på klassiska Olympiastadion i Mexico City.

De andra lagen i slutspelet är USA (andrarankat), Mexiko (trea), Japan (fyra) och Australien (femma). Efter den tuffa starten väntar Australien den 18:e innan det till slut blir placeringsmatch den 22:a.

– Enormt inspirerade och roligt att få möta regerande världsmästarna i första matchen. Mot Kanada har vi verkligen chansen att visa att vi kan producera elitspelare på världsnivå. En tuff uppgift förstås men vi backar inte för någon.” säger förbundskapten Andreas Ehrenreich i ett pressmeddelande.

– Kanada blir svåra, de har otroligt många fler aktiva än vi, men Australien kan vi slå. Och vinner vi bara en av de två första matcherna så spelar vi match om tredje pris den sista dagen. Det sliter mycket med täta matcher, och vi spelar på nära 2 500 meters höjd, så vi har satsat mycket på att komma riktigt vältränade till Mexiko. Tanken är att vi ska kunna återhämta oss bättre än de andra och bli bättre och bättre under mästerskapet.

44 spelare födda 1999–2001 är med i den svenska VM-truppen. Carlstad Crusaders representeras av: Alex Gudding, Anton Hyvönen, Elias Rosenqvist, Marcus Mangelin, Isak Berg, Oscar Adolfsson.

Josef Nguzo från Carlstad Crusaders ingår i svenska coachingstaben.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.