2018-05-17 16:25

2018-05-17 16:25

Serien vänder för Crusaders

AMERIKANSK FOTBOLL: Bortamatch mot Stockholm Mean Machines

I första mötet för säsongen vann Carlstad Crusaders med 41–20 mot gamla ärkerivalen Stockholm Mean Machines.
Nu vänder serien och på fredagskvällen möts lagen igen i Stockholm.

Stockholm Mean Machines stod inför säsongen för en satsning mot toppen igen, och ligger tvåa bakom ett obesegrat Crusaders när halva serien är spelad.

Men trots segern i säsongspremiären tror Karlstadslägret att fredagens match kan bli betydligt tuffare.

– Matchen var i princip avgjord i andra kvarten. Vi hade mycket framgång med anfallet, framförallt i andra kvarten. Men Mean Machines fick igång sitt anfall i tredje kvarten och visade att de kan vara farliga och har haft ett par veckor att sätta ihop laget ännu mer, säger Crusaders headcoach Tracey Gere i ett pressmeddelande.

Det har varit tätt matchande för Carlstad Crusaders den senaste tiden, som närmast kommer från lång resa till och från matchen mot engelska Tamworth Phoenix där man säkrade en plats i NEFL-finalen.

– Denna match kommer att bli en stor mental utmaning efter helgens match i Birmingham. Resan var slitsam och några viktiga spelare saknas på grund av skador och annat. Men vi får ett lyft av Daniel Holmgren som kliver in på den offensiva linjen där vi också har drabbats av några skador.

Stockholm Mean Machines stod inför säsongen för en satsning mot toppen igen, och ligger tvåa bakom ett obesegrat Crusaders när halva serien är spelad.

Men trots segern i säsongspremiären tror Karlstadslägret att fredagens match kan bli betydligt tuffare.

– Matchen var i princip avgjord i andra kvarten. Vi hade mycket framgång med anfallet, framförallt i andra kvarten. Men Mean Machines fick igång sitt anfall i tredje kvarten och visade att de kan vara farliga och har haft ett par veckor att sätta ihop laget ännu mer, säger Crusaders headcoach Tracey Gere i ett pressmeddelande.

Det har varit tätt matchande för Carlstad Crusaders den senaste tiden, som närmast kommer från lång resa till och från matchen mot engelska Tamworth Phoenix där man säkrade en plats i NEFL-finalen.

– Denna match kommer att bli en stor mental utmaning efter helgens match i Birmingham. Resan var slitsam och några viktiga spelare saknas på grund av skador och annat. Men vi får ett lyft av Daniel Holmgren som kliver in på den offensiva linjen där vi också har drabbats av några skador.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.