2018-08-12 21:52

2018-08-12 21:52

Bryntesson gick upp i ledningen

MOTOR: Värmlänningen toppar Rally X Nordic

Under helgen avgjordes Rally X Nordic för första gången någonsin på dansk mark när förarna gjorde upp på Nysumbanan. För värmlänningen Thomas Bryntesson blev det en fjärdeplats i Supercar-klassen, och med det tog han över ledningen i totalställningen.

Det var en stökig final för Bryntesson, som sladdade rejält efter att ha vart i kontakt med Oliver Erikssons bil. Eriksson lyckades hålla bilen stadig, och i samband med att Bryntesson sladdade lyckades även Philip Gehrman köra förbi honom.

Det blev dock varken Eriksson eller Gehrman som vann loppet, det gjorde i stället hemmaföraren Ulrik Linnemann som var säker på sin hemmabana. Eriksson blev tvåa och Gehrman trea

Bryntesson blev fyra, men i och med att han var en placering före Oliver Solberg i mål så gick han upp i ledning i Supercar. 96 poäng har värmlänningen samlat ihop, lika många som Solberg.

– Jag fick en bra start, men på näst sista varvet låg jag jämsides med en annan förare, det slutade med att jag snurrade och bilen skadades. Men bortsett från det har jag haft hög fart i helgen, segrat i grundomgången och plockat bra poäng i mästerskapet, så vi är nöjda, säger Bryntesson i ett pressmeddelande.

Tungt för Hedström

Peter Hedström hade en jobbig helg i Danmark. Värmlänningen fick motorproblem i andra omgången och blev bara tia. Med det tappade han mark på täten i totalställningen.

I Supercar lites-klassen blev det en tredjeplats för Simon Olofsson, som därmed gick upp på fjärdeplats i totalen.

Det var en stökig final för Bryntesson, som sladdade rejält efter att ha vart i kontakt med Oliver Erikssons bil. Eriksson lyckades hålla bilen stadig, och i samband med att Bryntesson sladdade lyckades även Philip Gehrman köra förbi honom.

Det blev dock varken Eriksson eller Gehrman som vann loppet, det gjorde i stället hemmaföraren Ulrik Linnemann som var säker på sin hemmabana. Eriksson blev tvåa och Gehrman trea

Bryntesson blev fyra, men i och med att han var en placering före Oliver Solberg i mål så gick han upp i ledning i Supercar. 96 poäng har värmlänningen samlat ihop, lika många som Solberg.

– Jag fick en bra start, men på näst sista varvet låg jag jämsides med en annan förare, det slutade med att jag snurrade och bilen skadades. Men bortsett från det har jag haft hög fart i helgen, segrat i grundomgången och plockat bra poäng i mästerskapet, så vi är nöjda, säger Bryntesson i ett pressmeddelande.

Tungt för Hedström

Peter Hedström hade en jobbig helg i Danmark. Värmlänningen fick motorproblem i andra omgången och blev bara tia. Med det tappade han mark på täten i totalställningen.

I Supercar lites-klassen blev det en tredjeplats för Simon Olofsson, som därmed gick upp på fjärdeplats i totalen.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.