2018-07-13 20:43

2018-07-13 20:43

Westlund tog VM-guld

ORIENTERING: Värmländska medaljer i Danmark

Det blev en lyckad värmländsk dag på både dam och herrsidan när veteran-VM i orientering avgjordes i Danmark.

Sixten Westlund, OK Tyr, kan efter fredagens långdistans titulera sig som världsmästare i klassen M60. Westlunds VM var dock nära att förstöras redan i det inledande sprintkvalet. Han krockade då med en konkurrent vid ett gathörn, men rutinerade Westlund skakade av sig krocken och blev belönad för det under fredagen.

De värmländska framgångarna var dock inte slut där. Charlotte Flansbjer, OK Djerf, kan även hon vända hemåt med en VM-medalj efter att ha tagit brons på långdistansen i W45.

Sixten Westlund, OK Tyr, kan efter fredagens långdistans titulera sig som världsmästare i klassen M60. Westlunds VM var dock nära att förstöras redan i det inledande sprintkvalet. Han krockade då med en konkurrent vid ett gathörn, men rutinerade Westlund skakade av sig krocken och blev belönad för det under fredagen.

De värmländska framgångarna var dock inte slut där. Charlotte Flansbjer, OK Djerf, kan även hon vända hemåt med en VM-medalj efter att ha tagit brons på långdistansen i W45.

  • Markus Strömberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.