2018-07-13 20:14

2018-07-13 20:14

Många hästkrafter i Marknadsbacken

MOTOR: Gustavsson segrade

Med strålande solsken kunde Årjängs Motorklubb för åttonde året i rad bjuda upp till en trevlig motorfest. Startfältet på ca 30 förare med fyra förare i 4WD-klassen och resterande i 2WD bjöd publiken, som uppskattades till ca 3000, på både dramatik och härliga sekundfighter, och där det som vanligt var tiondelarna som avgjorde.

Favorit till totalseger var Kilssonen Mikael Gustavsson i den vassa Skoda Fabia WRC, som för övrigt vann samma tävling förra året, men då med en annan förare bakom ratten.

Utmanare var 18-faldige svenske mästaren Mats Jonsson, för dagen i en inlånad Audi Quattro från Stockholmskillen Tom Axelsson.

Tiondelar avgjorde

Precis som det skall vara var det tiodelarna som avgjorde i klassen för de fyrhjulsdrivna blev det fem tiondelar som avgjorde till Mikael Gustavssons fördel. Efter andra åket ledde Mats Jonsson med en ynka tiondel före Gustafsson, som hade lite bekymmer med startsystemet. Två sekunder tappades per start de två första åken för Mikael. Sedan kan också nämnas att Mats heller inte kört denna brutala Audi på drygt 400 hk något, dels lite ovant med växellådan och att använda kopplingen vid varje växelbyte, så det kanske jämnade ut sig till sist.

I den tvåhjulsdrivna klassen var Arvikaboende Andreas Levin favorit med sin Nissan Sunny, men även där var det tiondelarna som avgjorde med en halvsekund till Levins fördel gentemot fjolårsvinnaren Kenneth Olsson från Hällefors. Men efter första vändan var det Vansbrosonen Andreas Israelsson som ledde med två tiondelar till Levin.

Andreas Persson från Torsby och Magnus Engelbrektsson blev de värmlänningar som placerade sig bäst i resultatlistan.

Härlig stämning

Publiken bjöds på härliga kommentarer av pratglade Gunnar Fridlund, för tredje året som speaker vid denna populära folkfest.

Efter backen avslutades tävlingsdagen med gokart och prisutdelning.

Favorit till totalseger var Kilssonen Mikael Gustavsson i den vassa Skoda Fabia WRC, som för övrigt vann samma tävling förra året, men då med en annan förare bakom ratten.

Utmanare var 18-faldige svenske mästaren Mats Jonsson, för dagen i en inlånad Audi Quattro från Stockholmskillen Tom Axelsson.

Tiondelar avgjorde

Precis som det skall vara var det tiodelarna som avgjorde i klassen för de fyrhjulsdrivna blev det fem tiondelar som avgjorde till Mikael Gustavssons fördel. Efter andra åket ledde Mats Jonsson med en ynka tiondel före Gustafsson, som hade lite bekymmer med startsystemet. Två sekunder tappades per start de två första åken för Mikael. Sedan kan också nämnas att Mats heller inte kört denna brutala Audi på drygt 400 hk något, dels lite ovant med växellådan och att använda kopplingen vid varje växelbyte, så det kanske jämnade ut sig till sist.

I den tvåhjulsdrivna klassen var Arvikaboende Andreas Levin favorit med sin Nissan Sunny, men även där var det tiondelarna som avgjorde med en halvsekund till Levins fördel gentemot fjolårsvinnaren Kenneth Olsson från Hällefors. Men efter första vändan var det Vansbrosonen Andreas Israelsson som ledde med två tiondelar till Levin.

Andreas Persson från Torsby och Magnus Engelbrektsson blev de värmlänningar som placerade sig bäst i resultatlistan.

Härlig stämning

Publiken bjöds på härliga kommentarer av pratglade Gunnar Fridlund, för tredje året som speaker vid denna populära folkfest.

Efter backen avslutades tävlingsdagen med gokart och prisutdelning.

  • Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.