2018-07-11 06:00

2018-07-11 06:00

Snart dags för Torsbyrullen

RULLSKIDOR: Rullskidstävling lockar många tävlande

Till helgen är det dags för världscupen i rullskidor i Torsby, när SK Bore arrangerar Torsbyrullen. Evenemanget pågår fredag till söndag och väntas locka över 100 tävlande från både världseliten och motionärer.

Det är upplagt för en händelserik helg i Torsby under kommande helg. Förutom stadsfesten Torsbykalaset kommer också världscupen i rullskidor arrangeras och det finns mycket att se fram emot.

Tävlingen, som går under namnet Torsbyrullen, väntas få över 100 deltagare. Bland deltagarna återfinns inte bara världseliten, utan också motionärer har möjlighet att anmäla sig utan krav på uttagning.

Världseliten inkluderar det svenska och norska landslaget i rullskidor. Rysslands Jevgenij Dementiev är en av storfavoriterna att ta hem herrtävlingen, men han utmanas av flera värmlänningar från arrangörsföreningen. För SK Bore tävlar Pontus Hermansson, Gabriel Thorn och Anton Persson.

SM-segrare på plats

På damsidan kommer Linn Sömskar ställa upp. Sömskar gjorde succé under SM-veckan där hon tog hem guldet i både sprint och 15 kilometer. Hon kommer bland annat att ställas mot Torsby-tjejen Sandra Olsson som tävlar för Malungs IF.

Tävlingarna körs som både en del av världscupen och den svenska rullskidcupen. Som en följd av det förekommer ungdoms-, junior-, senior- och motionsklasser i Torsbyrullen.

Det är upplagt för en händelserik helg i Torsby under kommande helg. Förutom stadsfesten Torsbykalaset kommer också världscupen i rullskidor arrangeras och det finns mycket att se fram emot.

Tävlingen, som går under namnet Torsbyrullen, väntas få över 100 deltagare. Bland deltagarna återfinns inte bara världseliten, utan också motionärer har möjlighet att anmäla sig utan krav på uttagning.

Världseliten inkluderar det svenska och norska landslaget i rullskidor. Rysslands Jevgenij Dementiev är en av storfavoriterna att ta hem herrtävlingen, men han utmanas av flera värmlänningar från arrangörsföreningen. För SK Bore tävlar Pontus Hermansson, Gabriel Thorn och Anton Persson.

SM-segrare på plats

På damsidan kommer Linn Sömskar ställa upp. Sömskar gjorde succé under SM-veckan där hon tog hem guldet i både sprint och 15 kilometer. Hon kommer bland annat att ställas mot Torsby-tjejen Sandra Olsson som tävlar för Malungs IF.

Tävlingarna körs som både en del av världscupen och den svenska rullskidcupen. Som en följd av det förekommer ungdoms-, junior-, senior- och motionsklasser i Torsbyrullen.

  • Oskar Persson Ed

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.